Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 kişiye mezar olan Kartal'da çöken binanın enkaz kaldırma çalışmalarında denetimde bulundu.
Enkaz alanındaki incelemelerinin ardından yaralı olarak kurtarılan kişileri hastanede ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan hastane çıkışı çok önemli açıklamalarda bulundu.
Oturulması Riskli Olan Tüm Binaları Kentsel Dönüşüme Alacağız!
Özellikle bu bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler konusu zemin etütleri ve bunlara dikkat edilmeden yapılan inşaatlarda yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var. Dikey mimarı yatay mimari... Deniz kumu ile kullanılan inşaatlarda, iskan olmadan yapılan yerleşimler, yani ranta yönelik kaçak yapılan binalarda çok ciddi sıkıntılar yaşadık.
3 kata müsaade edildiği halde, 8 kat inşaat yapılmış. Şu anda 17 kaybımız var, 14 yaralımız var. Durumlarının iyi olduğunu gördük. 2 tane yoğun bakımda olan kardeşimiz var onları da ziyaret edeceğiz. Ardından cenaze törenine katılacağız. Buralarda yerel yönetimlerin üzerinde çok büyük sorumluluk var.
Hep söylediğimiz şeyler var, aman yatay mimariye dikkat edelim, zemin etütleri çok önemli. Bundan sonraki süreçte iktidarımızın kentsel dönüşüm tezine milletçe sahip çıkmamız lazım. Çöken binanın sadece yanındaki değil, civardaki bütün binalar tek tek inceleniyor. Açık söylüyorum net söylüyorum buralarda oturulması uygun değildir kanaati oluştuğunda kentsel dönüşüm uygulanacaktır. Bundan sonra ne biz ağlayalım ne başkası ağlasın" dedi.
Emlak365.com
imar affı kapsamında, aftan önce alınmış olan yıkım kararları bile iptal edilen yapılarla, barakalara kadar verilen "yapı kayıt belgeleri" ne olacak?
Verdiniz herkese para karşılığı kayıt belgesi. Bundan sonra da tazminatlarınu ödersiniz artık. Ya da siz kolayına kaçar, inşaatta çalışan işçileri tutuklar 3 kişiyi hapse atarsınız, sorumlular bulundu, dava kapandı dersiniz. Para toplayacağız diye herkesi affettiniz. Din iman para olmuş.
Yav adamlar 2 kat imarlı yere kacak 2 kat yaptılar ses çıkarmadı belediyeler sonra barışacağız dediğini duyanlar üzerine 5 kat yaptılar 2 katı kaldırmayan zeminlere 5 kat yaptılar para gelsin diye seste çıkarmadınız
Müteahitler yapacak yer bulamıyor
Bu binalara saglam mı çürük mu diye kontrollerini yapmadan tapu dağıttınız millete şimdi bu enkazların daha fazlası olursa nasıl önlem alacaksınız bu seferde 5 katlı adamın dairesi var 5 kat tapusu var adamın arkasından 2 daire çıkıyor adam 5 daire istiyor nasıl çözüm bulunacak bu sisteme çökerttiler inşaat işini bitirdiler bildiğin o kadar çok riskli bina varki o kadar cok hergun cokme riskli bina varki bu olen insanlarin vebalini nasil odeywcekler bilmiyorum
Ya bunlar milletin aklıyla oynuylar çok kömik ya