Kira Kontratı Örneği 2020 PDF Formatı ve Word Örneği İle Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Ev sahipleri ve kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanabilecek olası anlaşmazlıklarda hem kiraya verenin hem de kiralayanın haklarının korunması adına büyük önem taşıyor.
Kira Kontratı Örneği 2020 PDF Formatı ve Word Örneği İle Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Ev sahipleri ve kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanabilecek olası anlaşmazlıklarda hem kiraya verenin hem de kiralayanın haklarının korunması adına büyük önem taşıyor. Peki, Ev Sahipleri ve Kiracılar Kira Sözleşmesi İmzalarken Nelere Dikkat Edilmeli, Sözleşmede Mutlaka Olması Gerekenler Neler? Kira kontratı örneği 2020!

Kira sözleşmesi hem ev sahibinin hem de kiracının yasal haklarını koruyan son derece önemli bir sözleşmedir.



Diğer sözleşmelerden farklı olarak hem taşınmazı kiraya veren taşınmaz sahibinin hem de taşınmazı kiralayan kiracının hakkını korumasıdır. Yani her iki tarafından da yasal olarak haklarının korunmasını amaçlar.



Kira Kontratı Örneği 2020 Word



Kira Kontratı Örneği 2020 PDF Formatı ve Word Örneği İle Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar



Kira Kontratı Örneği 2020 PDF Formatı ve Word Örneği İle Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar



Kira Kontratı Örneği 2020 PDF Formatı ve Word Örneği İle Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar



Kira Sözleşmesi 2020 PDF Formatı



Kira sözleşmesini PDF formatında indirmek için lütfen burayı TIKLAYINIZ...



Kira Sözleşmesi Ne Demek?



Kiralama işlemleri için düzenlenen, kiralama yapılacak olan taşınmaz hakkındaki kullanım hakları ve ödeme koşullarını belirleyen özel sözleşmeye kira sözleşmesi adı verilmektedir.



Kira Sözleşmesinin Feshi



Kira sözleşmeleri üzerinde tarih için farklı bir madde konulmadığı sürece 1 yıllık olarak düzenlenmektedir.



1 yıllık sürenin dolmasına rağmen iptal edilmeyen kira sözleşmesi otomatik olarak yenilenmiş kabul edilir. Bu nedenle kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği yani fesh edilmesi isteniyorsa taşınmaz sahibinin ya da kiracının noter ihtarı ile bunu diğer tarafa bildirmesi gerekir.



Bir diğer konu da devam eden kira sözleşmesinin feshi konusudur.



Kontratı / Sözleşmesi Devam Eden Kiracı Nasıl Çıkartılır?



Sözleşme devam ederken kiracının çıkartılması konusunda belirli kanun maddeleri bulunmaktadır. Kira sözleşmesinin haklı fesih sebepleri ortada yoksa kesinlikle sözleşme devam ederken kiracının çıkartılması söz konusu değildir.



Yani ev sahibinin keyfi bir karar ile sözleşmesi devam eden kiracıyı evden çıkarmasına kesinlikle izin verilmez.



Kira Sözleşmesinin Haklı Sebeple Feshi Nasıl Olur?



Ancak kiracının kirayı geciktirmesi, evi kiralama amacının dışında kullanması, evin kentsel dönüşüme verilmesi gibi zorunlu olan ve evin o süre boyunca kullanımını engelleyen tadilatların yapılması, konutun satışı gibi durumlarda haklı fesih sebebi oluştuğu için kiracıya noterden ihtarname yollanarak evin tahliyesi için yasal süreç başlatılabilmektedir.



Kira Sözleşmesi İmzalarken Nelere Dikkat Edilmeli?



Kira sözleşmesi içerisinde mutlaka kira bedeli rakamla ve yazı ile yer almalıdır.



Kiranın ödeneceği tarih ve kira ödeme yöntemi yazılmalıdır.



Kiralık taşınmazın içerisinde bulunan taşınmaz mallar yani evin demirbaşları sözleşmede bulunmalıdır.



Evin kiraya verildiği özel şartlar bulunuyorsa bunlar tek tek yazılmalıdır. Örneğin evin yeni boyanması durumunda evin boyalı ve temiz olarak teslim edildi, kiracı evden çıkarken evin bu şekilde teslim edileceği gibi özel şartlar yazılmalıdır.



Kira artış oranı en başta belirlenirse bu durumda yıllık kira zam oranı hakkında sonradan anlaşmazlık yaşanması riski ortadan kalkar.



Kiracıdan depozito talep ediliyorsa depozito tutarı ve depozito şartları mutlaka yazılmalıdır. En büyük anlaşmazlık bu konuda yaşandığı için tek tek tüm şartlar taraflar arasında mutlaka sözleşmeye yazılmalıdır.



Emlak365.com