Kira Sözleşmesi Ev Sahibinin Yakını İle Yapılırsa Geçerli Olur Mu?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira sözleşmesi ile kurulan ilişkinin yasal geçerliliği merak ediliyor. Kira sözleşmesi ev sahibinin yakını ile yapılırsa geçerli olur mu?
Kira Sözleşmesi Ev Sahibinin Yakını İle Yapılırsa Geçerli Olur Mu?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kiralamaya dair tüm ilişki kira sözleşmesi ile tesis ediliyor. Kira sözleşmesi imzalanarak ki,racılık başlıyor. Ancak bazı durumlarda kira sözleşmelerinin geçerliliği olmadığına dair kafa karışıklığı yaşanabiliyor. Kira sözleşmesi ev sahibi dışında bir kişi ile yapılırsa geçerliliği ne olur? Kira sözleşmesinin geçerli olabilmesi için hangi durumlara dikkat edilmelidir?

KİRA SÖZLEŞMESİ KİMLE İMZALANIR?

Bir kira sözleşmesi imzalanırken kiracılar ile ev sahipleri arasında kira sözleşmesi yapılmaktadır. Kira sözleşmesinde hem ev sahibinin hem de kiracının imzası bulunmalıdır. Ancak bazı durumlarda ev sahipleri ile kiracılar bir araya gelemeyebiliyorlar. Ev sahipleri kiralamanın yapıldığı şehirde veya ülkede olmayabiliyor. Peki ev sahiplerinin imzası olmayan kira sözleşmesi geçerli olur mu?

Kira sözleşmesinin geçerli olabilmesi için sözleşmede ev sahibinin veya yasal olarak temsilcisinin imzası bulunmalıdır. Bu yasal temsilci bir emlakçı olabildiği gibi bir avukat da olabilir. Hatta noter kanalıyla ev sahibinin bir yakınına temsilci olmasına dair vekalet de verilebilir. Bunların yapılmadığı takdirde yapılan kira sözleşmesinin herhangi bir geçerliliği olmamaktadır. Bu yasal ilişki kurulmadan yapılan kira sözleşmeleri kiracıları güvence altına almaz.

KİRA SÖZLEŞMESİ İMZALANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kira sözleşmesi imzalanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği de merak konusu oluyor. Öncelikle kira sözleşmesi direkt olarak ev sahibi ile yapılmalıdır. Ardından sözleşmede kira ve kira ödeme zamanı net şekilde ifade edilmelidir. Evde bulunan demirbaşlar ayrıntılı bir şekilde kira sözleşmesinde yer almalıdır. Bu şekilde kira sözleşmesi sona erdirilirken taraflar arasında herhangi bir mağduriyetin oluşmasına sebebiyet verilmez. Ayrıca kir artış oranı net bir şekilde belirtilmelidir. Bu detaylara yer verilen bir kira sözleşmesi tarafların haklarını güvence altına alır.