Kirasını Ödeyemeyen Vatandaşın Yardımına Devlet Koşuyor! Aylık 1300 Lira Destek Nasıl Alınır?

Devletten vatandaşa verilen desteklerin sayısı her geçen gün artırılmaya devam ediyor. Kirasını ödeyemeyen vatandaş için devlet aylık kira desteği veriyor.
Kirasını Ödeyemeyen Vatandaşın Yardımına Devlet Koşuyor! Aylık 1300 Lira Destek Nasıl Alınır?

Sosyal devlet anlayışı ile birlikte devletten vatandaşa verilen desteklerin sayısı her geçen gün artırılmaya devam ediyor. Son yıllarda yeni verilmeye başlanan ve hala günümüzde pek çok kişinin bilmediği desteklerden birisi de kira yardımı oldu.

Kira destek ödemeleri e devlet aracılığı ile yapılan başvuruların ardında düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine ödeniyor. Dar gelirli vatandaşlara verilen bu destek son günlerde özellikle pandemi nedeniyle gittikçe yoğunlaşmaya başladı.

AYLIK 1300 LİRA DESTEK ÖDEMESİ KİMLERE YAPILACAK?

Kirasını Ödeyemeyen Vatandaşın Yardımına Devlet Koşuyor! Aylık 1300 Lira Destek Nasıl Alınır?

Pandemi sürecinde meydana gelen ekonomik sıkıntılar pek çok vatandaşın kiralarını dahi ödemelerinde zorluk yaşamalarına neden oldu. Ekonomik açıdan vatandaşa destek olmak isteyen devlet ise kira destek ödemesi yapacağını açıkladı.

Kira destek ödemelerine başvuruda bulunmak için e devlet sistemi kullanılabilir. Bunun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, il ve ilçe müdürlüklerinin ya da belediyelerin başvuruları sonrasında gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Kira destek ödemeleri ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yapılıyor. Kirasını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için gerçekleştiriliyor.

KİRA DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR SÜREYLE YAPILACAK?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evleri yıkılacak ve kiraya çıkarken maddi durumu yetersiz olan kişilerin kira destek ödemeleri alabileceği belirlendi. Kira destek ödemelerinin en yüksek miktarı 1300 lira olurken aynı zamanda nüfusun daha az olduğu bölgeler için bu miktar 850 lira olarak açıklandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından genellikle kira destek ödemeleri 18 ay süreyle aylık düzenli olarak yapılıyor ancak bazı özel durumların tespit edilmesi halinde bu süre 36 aya kadar çıkarılabilir.

Genel Yayın Yönetmeni