Akfen GYO'dan 3 yeni proje! Bodrum ve İstanbul'da 170 milyon dolarlık yatırım!

Akfen GYO tarafından 3 yeni proje için 170 milyon dolarlık yatırım planlaması yapıldığı bildirildi. Kadıköy Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık’ta çok önemli projeler inşa edilecek.
Akfen GYO'dan 3 yeni proje! Bodrum ve İstanbul'da 170 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye ve Rusya’da sahip oldukları gayrimenkullerle 600 milyon euroluk bir portföye sahip olan Akfen GYO yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar Kadıköy Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık projeleri için 70 milyon dolar harcayan şirket 2026 yılına kadar bu projelere yapılan yatırımı 170 milyon dolara çıkarmayı planlıyor.

BODRUM'DA 29 VİLLA İNŞA EDİLECEK

AKFEN GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu bir değerlendirme yaparak, “3 projeyi de 2024-2026 yılları arasında tamamlamayı hedefliyoruz. 38 milyon dolarlık yatırımla Bodrum Yalıkavak’ta limana tepeden bakan ve önü kapanmayacak bir noktadaki 22 dönümlük arazi üzerinde 29 villa hayata geçireceğiz. Bu villaların satışından yaklaşık 60 milyon dolara yakın gelir bekliyoruz. Tabanlıoğlu’nun mimarlığını yaptığı projeye başladık, 2025 yılında teslim etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

90 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Bodrum Kıyıkışlacık projesi hakkında da bilgi veren Sertaç Karaağaoğlu, “Bodrum Kıyıkışlacık bölgesinde 83,5 dönüm arazi üzerinde 90 milyon dolarlık yatırımla yeni bir proje gerçekleştireceğiz. Bodrum merkeze deniz yolu ile 15 dakika, havalimanı yanındaki Güllük Limanı’na ise 5 dakika mesafede bulunan bu proje alanı çok önemli bir yatırıma dönüşecek. Bu kapsamda bahçe ve çatı dublekslerinden oluşan tek katlı ve dubleks evler yapacağız. Proje içerisinde bir de otel olacak.” ifadelerini kullandı.

AÇIK HAVA PAZAR KONSEPTİ

İstanbul Kadıköy Söğütlüçeşme projesine dair de konuşan Sertaç Karaağaoğlu, “Söğütlüçeşme projemiz tüm ulaşım akslarının merkezinde bulunuyor. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından bu proje geliştirildi. İnşa edilecek yapıların yüksekliği viyadükleri geçmeyecek. Tamamen çevreci bir anlayışla 19 bin metrekarelik alanda yeme-içme ve kültür-sanat alanları üretmeye başladık. Benzerlerini Londra, Barselona, Paris gibi kentlerde görmek mümkün. Açık hava pazar konseptimizi 45 milyon dolarlık yatırımla 2024 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştireceğiz.” şeklide konuştu.