Bolu Mudurnu'da şato villalarda depremzedeler mi kalacak? Projenin sahibinden açıklama geldi!

Bolun’nun Mudurnu ilçesinde yapılan ve şatoya andıran villaların depremzedelere tahsis edilmesine ilişkin sosyal medyada çok sayıda mesaj paylaşıldı. Projenin sahibi olan firmanın sahibi Mehmet Yerdelen konuya dair açıklama yaptı.
Bolu Mudurnu'da şato villalarda depremzedeler mi kalacak? Projenin sahibinden açıklama geldi!

Türkiye’nin en dikkat çeken projelerinden olan Bolu Mudurnu’daki villa projesi deprem felaketi sonrasında yeniden gündeme geldi. 2011 yılında yapımına başlanan ve çok sayıda sorunla karşılaşılan projeye dair çok sayıda vatandaş sosyal medyada paylaşımda bulunarak depremzedelerin bu villalara yerleştirilmelerini talep ettiler. Bu talep ile alakalı olarak projenin sahibi Mehmet Yerdelen konuya ilişkin net konuştu.

DEPREMZEDELER KALAMAZ, KABA İNŞAAT TAMAMLANDI!

Sarot Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yerdelen ilgili talebin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Projede 732 villa bulunuyor ve 580’i henüz yapıldı. Onların da içerisi kaba inşaat ve altyapısı yok. Kanalizasyon bile yok. 500-600 Milyon TL para harcamak gerekiyor içerisine girilebilmesi için. Milleti oraya çekerek fırsatçılık yapıyorlar. Kalkıp devletin parasını da çarçur etmeye lüzum yok. Kaba inşaata insanları getiremezsin. Sadece dış cepheler yapıldı ve içerisi kaba inşaat. Isıtmayı da sağlayamazsın. Keşke kalınacak şekilde olsalar da devlete de millete de kurban olsunlar.

‘Burayı yapalım’ diyen ahlaksızdır. Bu felakette her şey devletim emrindedir. 3 katlı villa bunlar ve sadece bir aile kalabilir. Altyapı yok, su yok, ısıtma yok. Yalnızca 580 aile getirebilirsiniz. Bunun için 500 – 600 Milyon TL harcamaya değer mi? Orası faaliyette olsa, kalınabilecek gibi olsa devlet gelsin alsın ve kullansın. Depremzede vatandaşımız da istifade etsin. Buna ne ben ne de bir başkası karşı çıkar.” dedi.

2011 YILINDA BAŞLANMIŞTI

2011 yılında yapımına başlanan proje içerisinde 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezi yer alıyor. Şato tipindeki villaların ise sadece 580’i kaba inşaat olarak bitti. Bu villaların 350’si Katar, Dubai, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn’deki müşterilere satıldı. Ancak satın alanlar taksitleri zamanında ödemediler ve şirket de finansal sıkıntıya düştü. 2018 yılında Sarot Grup konkordato başvurusu yaptı ve Sarot Grup bünyesinde 3 şirket için mahkeme iflas kararı verdi. Sonrasında üst mahkeme bu iflas kararını kaldırdı. Daha sonra da proje yapılmaya devam edildi.