Deprem İzolatörlü İlk Konut Projesi Başakşehir Belediyesi Tarafından İnşa Ediliyor!

Pek çok yerleşim merkezi aktif fay hatları üzerinde kurulu bulunan Türkiye'de özellikle de İstanbul'da deprem riski son derece büyük görünüyor.
Deprem İzolatörlü İlk Konut Projesi Başakşehir Belediyesi Tarafından İnşa Ediliyor!

Pek çok yerleşim merkezi aktif fay hatları üzerinde kurulu bulunan Türkiye'de özellikle de İstanbul'da deprem riski son derece büyük görünüyor. Bu nedenle İstanbul'da depreme hazırlık büyük önem taşırken Başakşehir Belediyesi deprem izolatörlü konut projeleri ile dikkat çekiyor. Peki, deprem izolatörü nedir, ne işe yarar, neden önemli? Soruların yanıtları haberimizde...

Türkiye kentsel dönüşüm çalışmaları ile depreme hazırlanmaya çalışırken bu konuda örnek çalışma Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor.



Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Başakşehir Belediyesi ilk kez deprem izolatörü olan konut projesini inşa ediyor.



AHMET HAKAN YAZDI: BENİM GİBİ DEPREM KORKUSU OLANLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ!



Konuyu bugünkü köşe yazısına taşıyan Ahmet Hakan "JAPONYA’da yaygın bir uygulama: Deprem olduğunda binanın temelinde yer alan bir mekanizma sayesinde sarsıntıyı bile hissetmiyorsunuz. Böyle bir yapı Türkiye’de ilk kez Başakşehir’de inşa ediliyor. “Deprem izolatörlü evler” denilen bu yapılar için Japonya’dan konuyu en iyi bilen isimler de getirilmiş.



Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, bu projedeki amaçlarının “konfor” olduğunu söylüyor. En küçük bir sarsıntıda panik atak geçiren benim gibiler için ilaç gibi bir proje... Başakşehir’e mi taşınsam acaba? Kirası çok mu acaba? Kiraya konfor payı ekleniyor mu acaba?" diyerek projeye dikkat çekti.



DEPREM İZOLATÖRÜ NEDİR?



Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından hayata geçirilen konut projesinde kullanılan deprem izolatörü Japonya'da yaşanan sık depremler nedeni ile gerçekleştirilen e deprem anında oluşan sarsıntıyı emerek binanın sallanmasını engelleyen özel bir mekanizmadır.



Emlak365.com