Elazığ'da 1023 Deprem Konutu İçin Kura Çekimi Yapıldı

Elâzığ'da 2020 yılında meydana gelen 6,8 ve 5,3 şiddetindeki depremlerde evleri yıkılan, hasar gören vatandaşlar için 1023 deprem konutu kurası çekildi. Vali Ömer Toraman da kura çekimine katıldı.
Elazığ'da 1023 Deprem Konutu İçin Kura Çekimi Yapıldı

204 Ocak 2020 yılında Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 41 kişi hayatını kaybetti. 27 Aralık tarihinde de merkez üssü Elazığ olan 5,3 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. İki depremin ardından evleri yıkılan, ağır hasar gören depremzedeler için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yemişlik, Zafran, Aksaray ve Bizmişen mahallelerinde yapılan 2023 konut için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binasında kura çekimi yapıldı.

Kura çekim törenine Vali Ömer Toraman da katıldı ve 1023 hak sahibinin evlerine kavuşacağının müjdesini verdi. Yapımı tamamlanan deprem konutlarının hiç bekletilmeden hak sahiplerine teslim edildiğine dikkat çeken Toraman, devletin bu konuda büyük bir gayret gösterdiğini açıkladı.

DEPREM KONUTLARINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Vali Ömer Toraman, deprem konutlarının yapımında son aşamaya gelindiğini söyleyerek: "Elazığ'da depremden dolayı konutları yıkılan, ağır hasar gören vatandaşlar var. Hem de konutları ağır hasar görmese de kentsel dönüşüm kapsamında hak sahibi ilan edilen konut imalatı yapılan vatandaşlarımız var." ifadelerini kullandı.

Elazığ'da 1023 Deprem Konutu İçin Kura Çekimi Yapıldı

Deprem konutlarının yapımının kısa sürede tamamlandığını söyleyen Toraman: "Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahibi olan vatandaşlarımızın yüzde 90'ının konutunu teslim etmiş bulunuyoruz. Depremden dolayı yıkılan ve ağır hasar alan konutlarda yürütülen çalışma kapsamında Elazığ merkez mahallelerinde bugün çekeceğimiz kurayla hak sahiplerinin yüzde 97’sine konutlarını teslim etmiş olacağız. Bu çok yüksek bir rakam. Bu, işin hemen hemen tamamlandığı anlamına geliyor. İl genelinde kentsel dönüşümle ilçeler ve köyler dahil olduğunda konut kurası çekme oranımız yüzde 81 oldu." dedi.

Bugün 1023 konut için yapılan kura çekimi sonrasında deprem konutlarında hak sahibi olan vatandaşlardan %97'si konutlarını teslim almış olacak.