Emlak Konut 2022 kampanyası ne zaman başlayacak, yeni konut seferberliği başvuru tarihi belli mi?

TOKİ 250 bin sosyal konut projesinin açıklanmasının ardından gözler Emlak Konut projesine çevrilmişti. Emlak Konut 2. konut seferberliği için beklenen tarih geldi! Orta ve üst seviye gelir konut projeleri indirimli fiyatlarla satılacak.
Emlak Konut 2022 kampanyası ne zaman başlayacak, yeni konut seferberliği başvuru tarihi belli mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklaması ile Emlak Konut tarafından yeni bir konut seferberliğini başlatacaklarını açıkladı. Bakanlık koltuğuna oturmadan önce Emlak Konut Genel Müdürü olarak çalışan ve kurumun satış rakamlarını tarihi seviyelere ulaştıran Bakan Kurum'dan yeni açıklama geldi. 

Daha önce dev projenin açıklanma tarihi Eylül ayı olarak ilan edilirken TOKİ 250 bin sosyal konut projesi sonrasında Emlak Konut tarafından da beklenen kampanyanın ilan edileceği belirtilmişti. Bakan Murat Kurum tarafından yapılan yeni açıklamada ise projenin açıklanacağı tarih değiştirildi. 

EMLAK KONUT YENİ KAMPANYA NE ZAMAN AÇIKLANACAK, ORTA VE ÜST GELİR GRUBU KONUT PROELERİ İÇİN BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Emlak Konut GYO tarafından satışa sunulacak olan yeni indirimli ve avantajlı sıfır konut projeleri hakkında Bakan Murat Kurum yaptığı yeni açıklamasında Ekim ayını işaret etti. Bakan Kurum yaptığı açıklamasında “TOKi sosyal konutun, Emlak Konut GYO orta gelirlinin lokomotifi. Sosyal konut projemiz başladı, ekim ayında da Emlak Konut öncülüğünde, özel sektörün de dahil olacağı bir konut kampanyası hazırlıyoruz. 2 treni de raylara koyduk. Bu kampanya ile orta ve orta üstü gelir grubundaki vatandaşlarımız konuta daha kolay ulaşabilecek" diyerek avantajların sağlanacağını dile getirdi. 

Ekim ayında açıklanması beklenen kampanya ile sıfır ev sahibi olmak isteyen kişilere markalı konut projeleri tarafından üretilen evlerin daha uygun fiyat ve esnek ödeme planları ile satışa sunulması bekleniyor.