Emlak Konut'un dev projesi Göktürk Toplu Konut için ÇED kararı çıktı!

Ziraat Bankası’nın Demirören Grubuna verdiği krediye karşılık aldığı Kemer Country’nin golf sahalarına yapılacak proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı. Emlak Konut GYO tarafından yapılacak Emlak Konut Göktürk Toplu Konut projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.
Emlak Konut'un dev projesi Göktürk Toplu Konut için ÇED kararı çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Göktürk’te Kemer Country’nin golf sahalarını imara açan planlamayı başlatmıştı. Emlak Konut GYO bölgede yapacağı proje için 6 Ekim 2022’de Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yapmıştı. Emlak Konut bu başvuruda Emlak Konut Göktürk Toplu Konut Projesi’ni İstanbul Valiliği’ne sunmuştu. İstanbul Valiliği proje için ÇED’e gerek olmadığına dair karar verdi. Artık projenin yapımında herhangi bir engel kalmamış oldu.

SÖZLEŞMELER İMZALANDI

Emlak Konut GYO tarafından yapılacak olan projelere dair sözleşmeler imzalandı. Buna göre Eyüpsultan Göktürk 1. Etap Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi 1 Milyar 550 Milyon TL’lik sözleşmeyle Özyazıcı İnşaat’a verildi. Eyüpsultan Göktürk 2. Etap İnşaatı İşi ise 2 Mlyar 295 Milyon TL’lik sözleşme ile Cevahir Yapı Sanayi’ye verildi. Bu sözleşmeler Emlak Konut GYO tarafından KAP bildirimleri ile açıklandı.

91 VİLLA 33 BLOK KONUT İNŞA EDİLECEK

Emlak Konut GYO’nun devasa projelerinden olam Emlak Konut Göktürk Toplu Konut projesi kapsamında 224.381 metrekarelik alanda konut ve villa olarak toplam 650 bağımsız bölümün inşaatı yapılacak. Proje içerisinde 91 adet villanın yanında 33 adet de konut bloğu bulunuyor. Konut bloklarında 559 adet konut yer alacak. Toplamda ise 124 adet blokta 650 adet bağımsız bölümün inşaatı yapılacak.

Yapılan açıklamalara göre projenin kapalı inşaat alanı 143.586 metrekare olacak. En az 3 kat yüksekliği bulunurken en yüksek katlı bloklar çatı ve bodrumlarla beraber 8 katlı olabilecek. Ayrıca villalara özel 11 adet 28 metrekarelik havuzlar yapılacak. Proje tamamlandığında ise bölgede 2.400 kişilik bir nüfusun yaşamaya başlayabileceği bildirildi.