Kanal İstanbul manzaralı 5.785 konutluk Avcılar Firuzköy projesi için ÇED kararı!

Kanal İstanbul etki alanında bulunan 672 bin metrekarelik araziye Emlak Konut tarafından yapılacak olan 5.785 konutluk Avcılar Firuzköy Projesi için merakla beklenen ÇED kararı verildi.
Kanal İstanbul manzaralı 5.785 konutluk Avcılar Firuzköy projesi için ÇED kararı!

Kanal İstanbul projesinin Marmara Denizi giriş noktasında yer alan Küçükçekmece Gölü’nün kıyısındaki 672.439 metrekarelik araziye Emlak Konut GYO tarafından 5.785 konutluk Avcılar Firuzköy Projesi yapılacak. Bu projenin yapılabilmesi için Mart ayında Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yapılmıştı. Bu başvuruyu değerlendiren İstanbul Valiliği proje için ÇED’in gerekli olmadığına karar verdi.

Kanal İstanbul projesi için alınan ÇED raporunun proje için de uygulanabileceğine dair hükme varıldı. Projenin inşa edileceği sahanın Kanal İstanbul çalışma alanında yer almadığı ama Kanal İstanbul’a ait ÇED raporu içerisinde bu projenin de gösterildiği ortaya çıktı.

6 MAHALLE KURULACAK

Avcılar Firuzköy Projesi ile alakalı olarak ayrıntılar da açıklandı. Buna göre proje kapsamında 5.785 konut, 437 ticari alan inşa edilecek. 672.439 metrekarelik proje sahasında toplam 1 milyon metrekarelik kapalı inşaat alanı oluşturulacak. Toplamda 6 ayrı mahalle kurulacak ve 264 adet blok inşa edilecek. Proje içerisinde villa, rezidans, otel ve AVM gibi yapılar yer almayacak. Proje tamamlandığında bu konutlarda 15.880 kişinin yaşamaya başlaması öngörülüyor.

2. DERECE DEPREM BÖLGESİ

Projenin yapılacağı saha ile alakalı olarak da bazı bilgiler kamuoyunda yer aldı. Buna göre proje sahası içerisinde tarımsal amaçlı eski yapılar ile İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne ait binalar bulunuyor. Projenin inşa edileceği alanın doğusunda ve güneyinde 1. Derece arkeolojik sit alanı, batısında 3. Derece arkeolojik sit alanı var. 500 metrelik mesafede ise Bathonea Arkeolojik Kazı Alanı yer alıyor. Proje sahasının tamamı Küçükçekmece Gölü’nün su toplama havzasında bulunuyor. Ayrıca bölge 2. derece deprem bölgesi olarak gösteriliyor.

2027'DE İSKAN AŞAMASINA GELİNECEK

Avcılar Firuzköy Projesi’nin kaba ve ince inşaat süresinin 60 ay süreceği bildirildi. Hafriyat aşamasının ise 3 yılda tamamlanması planlanıyor. 2027 yılının ortalarında projenin iskan aşamasına geleceği tahmin ediliyor. Projenin bedeli ise 3 milyar 454 milyon 362 bin TL olarak açıklandı.