Konya Karatay Belediyesi 252 Konutluk Yeni Toplu Konut Projesi Akıncı Park Evlerini Tanıttı

Konya Karatay Belediyesi'nin yeni bir toplu konut projesine daha başladığı bildirildi. Karatay Belediyesi'nin 41. toplu konut projesi olan Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.
Konya Karatay Belediyesi 252 Konutluk Yeni Toplu Konut Projesi Akıncı Park Evlerini Tanıttı

Konya Karatay Belediyesi, toplu konut projelerine bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar 40 toplu konut projesi gerçekleştiren Karatay Belediyesi, 41. toplu konut projesini tanıttı. Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi'ni tanıtan Karatay Belediyesi, kapsamlı bir bilgilendirmede bulunarak yeni projenin kapsamını kamuoyuna duyurdu.

252 KONUTLUK TOPLU KONUT PROJESİ

Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi'nde 252 konutun inşa edileceği açıklandı. Kooperatife üye başvurularının ise 5-9 Nisan tarihleri arasında alınacağı ilan edildi. Ayrıca yeni projede konut sahibi olmak isteyenlere merak ettikleri hususlara dair de açıklama yapıldı.

Karatay Belediye Başkanı hasan Kılca bir açıklama yaparak, “Düzenli ve güvenli yapılaşmanın hızlandırılmasını oldukça önemsiyoruz. Belediyemizin öncülüğünde Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi'ni kurduk. Yeşil kuşaklardan yenilenen caddelere kadar çok gelişmiş bir Karatay için çalışmalara devam ediyoruz. Karatay Belediyesi olarak toplu konut zincirimize çok önemli bir halka daha ekliyoruz. Bunun için bir süredir yürüttüğümüz çalışmaları tamamladık. Yeni toplu konut projemiz bu alanda 41. çalışmamız olacak. Düzenli şehirleşme ve yeni yapılaşma ile konforlu, ferah ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş konutlar meydana çıkıyor. Yeni projemiz de bu konseptte olacaktır.” dedi.

6 KATTAN 11 BLOK İNŞA EDİLECEK

Karatay Belediyesi'nin bugüne kadar 21.092 daire yaptığının altını çizen Başkan hasan Kılca, “Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi'nde 252 konut inşa edilecek. Bu projemizi Karakulak Mahallesi, Büyükkumköprü Caddesi ve Sarıcami Sokak kesişimi ile Balçelebi Caddesi ve Tinat Sokak kesişiminde bulunan iki ayrı ada ve parselden meydana gelen toplam 27.053 metrekarelik kentsel dönüşüm alanında yapacağız. Konutlarımız 3+1 ve 2+1 olmak üzere iki tür inşa edilecek. 252 dairen teşkil olan projemizin çevresinde de 20 bin metrekarelik yeşil alan olacak. Ayrıca site içerisinde peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Park ve dinlenme alanları ile yeraltı otoparkı imkanı da projemizde yer alacak. Her biri 6 kattan oluşan toplam 11 blok inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Emlak365.com