Özak GYO'nun Metrekaresi 50 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Satışa Çıkardığı Göktürk 2 Projesinde Konutlar Tükeniyor!

Özak GYO’nun İstanbul’un Göktürk bölgesindeki Göktürk 2 projesi satışa çıktı. 67 üniteden oluşan projede herkese satış yapılmaması dikkatlerden kaçmazken metrekare fiyatları 50 Bin TL’den başlıyor.
Özak GYO'nun Metrekaresi 50 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Satışa Çıkardığı Göktürk 2 Projesinde Konutlar Tükeniyor!

Türkiye’nin önemli inşaat şirketlerinden olan Özak GYO, İstanbul’un Göktürk bölgesinde yer alan ikinci projesini de satışa çıkardı. Daha önce aynı bölgede 157 konutluk bir proje inşa eden ve bu evlerin teslimini yapan Özak GYO şimdi ise 67 konutlu Göktürk 2 projesinde satışlara başladı. Bu yeni projede metrekare fiyatlarının 50 Bin TL’den başladığı bildirilirken herkese satış yapılmadığı açıklandı.

PROJEDE YABANCIYA KONUT SATILMIYOR!

Göktürk 2 projesi ile alakalı olarak açıklama yapan Özak GYO Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Akbalık, “Az katlı ve aile hayatına uygun olan Göktürk 1 projesinde herkese satış yapmamıştık. Göktürk 2 projesinde de aynı geleneği sürdürüyoruz. Bir filtreleme sistemi uyguluyoruz. Örneğin yabancılardan talep gelmesine rağmen bu projede yabancılara satış yapmayacağız.” dedi.

PARASI OLAN HERKESİN KONUT ALAMAYCAĞI PROJE

Para sahibi olmanın Göktürk 2 projesinden konut satın alabilmek anlamına gelmediğini söyleyen Ahmet Özbalık, “Göktürk 2 projesinde bir aile profili uyguluyoruz. Bu profile uygun değilse kişinin parasının olması bu konutları satın almaya yetmiyor. Referanslı satış da yapıyoruz. Biz bu projelerde kendine özgü bir komünite oluşturmaya çalışıyoruz. Hatta daha duyurusunu dahi yapmadan Büyükyalı ve Göktürk 1 projesinden konut satın alanlar 12 evi hemen satın aldılar.” ifadelerini kullandı.

KONUTLAR 15 AYDA TESLİM EDİLECEK

Göktürk 2 projesinin inşaatına dair de bilgi veren Ahmet Akbalık, “Göktürk 2’de inşaat çalışmalarına başladık. 15 ayda konutları teslim etmeyi planlıyoruz. Pandemi ile beraber artık evler sadece mesken olarak kullanılmıyor. Bundan dolayı Göktürk 2’de co-working gibi açık çalışma alanlarına yer veriyoruz. Göktürk 1 projesinde 700 Milyon TL’lik satış geliri elde etmiştik. Göktürk 2’deki satış geliri hedefimiz ise 1 Milyar TL’dir.” şeklinde konuştu.

KONUT FİYATLARI YÜKSEK DEĞİL!

İnşaat maliyetlerindeki artışlara da dikkat çeken Ahmet Akbalık, “Çimento ve demir gibi girdi maliyetleri son bir yılda 5 kat arttı. Malzemeciler ihracatta artan lojistik bedelini de bize yüklüyorlar. Buna karşı konut fiyatları nasıl dirensin? Konutta fiyatlar da yüzde 120 yükseldi. Diğer yandan arazi fiyatları da artıyor. Tüm bu şartlarda inşa edilen konutların fiyatları gerçekten yüksek değil.” dedi.