TMSF'den Son Dakika Ataşehir Modern Konut Projesi Açıklaması Geldi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu TMSF tarafından yapılan son dakika açıklaması ile bazı basın yayın organlarında çıkan Ataşehir Modern Konut Projesi sözleşmesi haberleri yalanladı.
TMSF'den Son Dakika Ataşehir Modern Konut Projesi Açıklaması Geldi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu TMSF tarafından yapılan son dakika açıklaması ile bazı basın yayın organlarında çıkan Ataşehir Modern Konut Projesi sözleşmesi haberleri yalanladı. Yüklenici firma ile Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesi iptali yapıldığı haberleri yalanlandı. Detaylar haberimizde...

TMSF tarafından yapımı tamamlanan ve satışa sunulacağı duyurulan Ataşehir Modern Konut Projesi hakkında yeni bir son dakika açıklaması geldi.



15-20 GÜN İÇİNDE SATIŞLARIN BAŞLAYACAĞI DUYURULMUŞTU!



Ataşehir Modern Projesi hakkında da bilgi veren TMSF Başkanı Gülal söz konusu konut projesinin lansman çalışmalarının 15 - 20 gün içerisinde yapacaklarını belirten Gülal "Asgari 2 milyar liralık bir hasılat beklentimiz var. Masrafları çıktıktan sonra burada en az 1 milyar liralık beklentimiz var. Dolayısıyla buradan gelecek hasılat, inşallah bize Balkaner Grubu'nun dosyasını kapattıracak" açıklamasında bulunmuştu.



45 MİLYON LİRA TAZMİNAT İÇİN DEĞİL HAK EDİŞ OLARAK ÖDENDİ!



Haberin çıkmasının ardından bazı basın yayın organlarında çıkan haberler sonrasında TMSF tarafından yapılan resmi açıklamada "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesi" imzalanmış, ancak anılan proje fiziken yüzde 10 oranında tamamlanma aşamasındayken, yüklenici firma tarafından inşaat sektöründe yaşanan genel sıkıntılardan dolayı işin tasfiyesi talep edilmiştir.



Bunun üzerine yargı yoluna gidilmesi halinde gerek yargı sürecinin uzunluğu gerekse teknik olarak inşaatta meydana gelecek telafisi güç ve imkansız zararlar göz önüne alındığında, sözleşmenin sulhen sonlandırılması kararlaştırılmış ve bu suretle ortaya çıkacak muhtelif tehlike ve risklerin önüne geçilmiştir" ifadesi ile 45 milyon liralık tazminat parası ödendiği iddiaları yalanladı.



Söz konusu ödemenin sözleşme fesih ya da tazminat ücreti olmadığı belirtilirken tasfiye yapılana kadar yüklenici firma tarafından gerçekleştirilen işin hak edişi olarak para ödemesi yapıldığı dile getirildi.



Emlak365.com