Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi başvuruları başladı! 1+1, 2+1 ve 3+1 evlerin fiyatları ne kadar?

İstanbul’da Emlak Konut ile THY ortaklığında bir sosyal konut projesi için vatandaşlardan başvurular alınmaya başlandı. Yenişehir Evleri Arnavutköy konut projesinde ev fiyatları ve ödeme seçenekleri neler?
Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi başvuruları başladı! 1+1, 2+1 ve 3+1 evlerin fiyatları ne kadar?

Türkiye’de sosyal konut hamlesi Emlak Konut ile devam ediyor. Vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için yeni bir konut projesine başlanılıyor. Arnavutköy’de İstanbul Havalimanı’na 10 dakikalık mesafede bir alanda inşa edilecek olan konut projesinde Emlak Konut ile THY iş birliği yaptılar. Bu kapsamda 13.000 konut inşa edilip vatandaşlara cazip imkanlarla satılacak.

YENİŞEHİR EVLERİ ARNAVUTKÖY PROJESİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Yenişehir Evleri Arnavutköy konut projesinin konsept özellikleri belli oldu. Proje kapsamında konut sakinlerinin tüm ihtiyaçları düşünülerek planlama yapıldı. Sosyal alanlardan ibadethanelere, kültürel alanlardan pazar yerlerine kadar tam bir şehir konseptinde planlama yapıldı. Yeşil ile iç içe olacak proje ormana komşu olmasıyla da ayrı bir imkan sunuyor. Sıfır Atık altyapısına sahip olacak Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi ısı yalıtımı, gri su arıtımı, güneş enerjisi sistemleriyle tam bir Yeşil Proje olarak tasarlandı.

BAŞVURU ŞARTLARI BELİRLENDİ

Yenişehir Evleri Arnavutköy için başvurular alınmaya başlandı ve başvuru işlemleri 2 Haziran tarihine kadar yapılabilecek. Sadece İstanbul’da ikamet eden ve ilk defa ev alacaklar başvuru yapabilecekler. Başvuru yapacakların Emlak Konut ve TOKİ’de son 1 yıl içerisinde devir yapılan sözleşmelerinin olmaması gerekiyor. Ayrıca son 1 yılda tapu devri de yapılmamış olmalı. Başvuru ücreti alınmayan projeden ev satın alacak vatandaşlar mücbir bir sebep olmadıkça 5 yıl boyunca bu evleri satamayacaklar.

KONUT FİYATLARI VE ÖDEME SEÇENEKLERİ NELER?

Emlak Konut tarafından yapılan açıklamaya göre Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi kapsamında 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 3 tip konu bulunacak. Planlamaya göre 324 adet 1+1 konut, 7.601 adet 2+1 ve 4.512 adet de 3+1 konut inşa edilecek. Bu konutları satın almak isteyenler yüzde 20 peşinat ödeyecekler ve 120 ay vade imkanından yararlanacaklar. Taksitlerin ise 7.500 TL’den başladığı bildirilirken 1+1 evler 2.088.000 TL’ye, 2+1 evler 2.592.000 TL’ye, 3+1 evler 3.672.000 TL’ye satılacak. Evleri alacak vatandaşlar ev fiyatlarının yüzde 10’una karşılık gelen tutarları 24. ayda, 36. ayda ve 48. ayda ara ödeme olarak ödeyecekler.