Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi kura çekimleri ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Emlak Konut ile THY ortaklığında yapılacak olan Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde başvurular sona ererken gözler kura çekimine çevrildi. Yenişehir Evleri Arnavutköy konut projesini kura çekimleri ne zaman yapılacak?
Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi kura çekimleri ne zaman, saat kaçta yapılacak?

İstanbul’da Emlak Konut yönetiminde yeni bir konut projesi başlıyor. THY ile ortak olarak Emlak Konut imzası ile yapılacak olan Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde ev satın almak isteyen vatandaşlar 2 Haziran’a kadar başvuru işlemlerini yapmıştılar. Şimdi ise konutların kimler tarafından satın alınacağına noter kurası ile karar verilecek. Başvuru yapan vatandaşlar Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için noter kurasının ne zaman çekileceğini sorguluyorlar.

YENİŞEHİR EVLERİ ARNAVUTKÖY KURASI NE ZAMAN?

Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi kapsamında yapılacak olan kura çekimi için Emlak Konut şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı. Başvurular değerlendirildikten sonra kura takviminin açıklanması bekleniyor. Bu açıklama yapıldıktan sonra belirlenen günde noter huzurunda kura çekimi yapılarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hak sahibi olarak belirlenecekler. Ancak başvuru sayısının konut sayısından az olması durumunda kura çekimi yapılmayabilecek.

ÖDEME NASIL OLACAK?

Yapılacak olan kura çekiminde ismi çıkan vatandaşların bu evleri satın alabilmek için ödemeleri nasıl yapacakları da belli oldu. Buna göre kurada hak sahibi olan vatandaşlar önce yüzde 20 peşinat ödemesi yapacaklar. Sonrasında ise 120 ay vade ile ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

12., 24., ve 36., taksitlerde toplu ödeme yapılması da gerekecek. Ödemeler hak sahibi vatandaşlar ile Emlak Konut arasında sözleşme imzalanmasının ardından takip eden aydan itibaren başlayacak. Vatandaşların ilk yıl taksitleri 3+1 daireler için 15.000 TL, 2+1 daireler için 10.000 TL ve 1+1 daireler için 7.500 TL olacak.

Emlak Konut ile THY iş birliğinde inşa edilecek olan Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde konut teslimlerinin 2 yıl sonra yapılabileceği bildirildi.