KOSGEB'den Kendi İşini Kuracaklara 65.000 TL Destek Ödemesi! Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılacak!

KOSGEB, ‘’Geleneksel Girişimci Programı’’ kapsamında 65 Bin TL destek ödemesi yapmaya başladı. KOSGEB destek ödemesi nasıl alınır?
KOSGEB'den Kendi İşini Kuracaklara 65.000 TL Destek Ödemesi! Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılacak!

KOSGEB, ‘’Geleneksel Girişimci Programı’’ için destek tutarını 65.000 TL’ye kadar çıkardı. Ücretsiz eğitim alarak kuracağınız iş ile ilgili hazırlıklarınızı en iyi şekilde tamamlayabilir, daha sonra kuracağınız işletme üzerinden 65.000 TL destek ödemesi alabilirsiniz. Üstelik işletmeniz varlığını sürdürdüğü müddetçe KOSGEB desteklerinden yararlanmaya devam edeceksiniz. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin.

KOSGEB’den Yeni Girişimcilere 65.000 TL Destek

KOSGEB desteğinden faydalanmak için yapmanız gerekenleri size en ince ayrıntısına kadar anlatacağız. İlk olarak e-devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekiyor. Başvuru için e-devlet sisteminde arama alanına Geleneksel Girişimci Destek Programı Başvurusu yazarak ilgili sayfaya giriş yapmalı ve kayıt oluşturmalısınız.

E-devlet kaydı sonrasında elektronik ortamda yapılan eğitimlere katılarak işletmeniz için gerekli hazırlıklara başlayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bu eğitimlerin işletme kurulmadan önce alınmasıdır. Eğitimleri başarı ile tamamladıktan sonra şahıs firması ya da ticari şirket kuruluş işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Şirketinizi kurduktan sonra ödemeniz KOSGEB tarafından nakit olarak yapılacaktır. Kurulacak şirkette en az %50 kurucu ortak payınız ve münferiden şirketi yönetme yetkinizin olması gerekiyor. Ayrıca girişimcilik programı devam ettiği sürece ortaklık payınızın %50’nin altına inmemesi şart. Şahıs firmalarında tek ortaklık olduğundan böyle bir şart aranmıyor.

KOSGEB tarafından aranan şartlardan bir diğeri de kurulacak işletmenin KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerden birinde yer alması. Kuracağınız işletmenin NACE kodunun mutlaka KOSGEB’in desteklediği sektörlerden birine ait olması gerekmektedir. KOSGEB tarafından desteklenen sektörlere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kuracağınız firmanın faaliyeti, KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerden birine ait değilse 65.000 TL’lik Geleneksel Girişimci Destek Programı’ndan yararlanamıyor; fakat gerekli eğitimleri alabiliyorsunuz. Geleneksel Girişimci Destek Programı’na kayıt olmak için KOSGEB tarafından sunulacak başvuru belgesini doğru şekilde doldurup imzalamanız gerekmektedir.

Destek ödemeleri parçalı şekilde yapılabileceği için destek programının devam ettiği süreç içerisinde işletmenin faaliyetlerine ara vermesi ya da faaliyeti tamamen sonlandırmaması gerekmekte. Ayrıca mutlaka şirkette en az %50 kurucu ortaklık payının olması da tekrara altını çizeceğimiz noktalardan biri. Program süresince payın bir başkasına devredilmesi durumunda destek sağlanmayacaktır.