Kurarken 5.000 TL Daha Sonra 60.000 TL! İşi Olmayıp Kurmak İsteyenler Dikkat Size Ödenecek

İşi olmayıp iyi proje ile iş kuracak olanlara 5.000 TL iş kurma desteği verilecek. Destek tutarı daha sonraki günlerde 65.000 TL'ye kadar yükselecek. Peki iş kuracaklar bu desteği nasıl alacaklar?
Kurarken 5.000 TL Daha Sonra 60.000 TL! İşi Olmayıp Kurmak İsteyenler Dikkat Size Ödenecek

Türkiye'nin işi olmayanlar için sunduğu projelerin başında KOSGEB'in sağladığı geleneksel girişimcilik destekleri geliyor.

Geleneksel girişimcilik destekleri vatandaşlar için işin kuruluş aşamasından başlayıp gelişim aşamasına kadar devam ediyor. Süreç 5.000 TL destek ile başlarken toplam ödenen rakam 65.000 TL'ye kadar çıkıyor.

İŞ KURARKEN 5.000 TL ALIN

Kendi işini kurmak isteyenler için sağlanan istihdam destekleyici programlar mevcut. Söz konusu programlar hem işsizlik oranlarının düşürülmesi hemde işi olmayanların istihdam yer alması için sağlanır. Projelerin desteklenmesi ihtiyaç duyulan iş alanlarında yeni istihdam kanalları anlamına da geliyor.

Bu kapsamda KOSGEB üzerinden sağlanan desteklerin en önemlisi Geleneksel Girişimcilik Programı iş kuracakları destekliyor.

Genel olarak KOSGEB'e başvuru yapan ve onaylanan projeler için ön destek olarak işin kurulması amacıyla 5.000 TL sağlanır. Daha sonra performans etkileriyle sağlanan destek tutarı katlanır. 5.000 TL'lik kuruluş desteği gerçek kişiler yani işletme olmayan doğrudan vatandaşlar için sağlanır.

Kurarken 5.000 TL Daha Sonra 60.000 TL! İşi Olmayıp Kurmak İsteyenler Dikkat Size Ödenecek

10.000 TL DESTEK

Geleneksel girişimcilik desteği ile diğer adım 10.000 TL tutarında ki Sermaye şirketi işletme ödemesidir. Bu ödeme gerçek kişiler dışında ki şirketler için kuruluş desteği olarak ödneir.

60.000 TL DAHA ALIN VE TOPLAM 65.000 TL DESTEĞİN SAHİBİ OLUN

Geleneksel girişimcilik desteğinin ikinci aşaması ise diğer ödemelerdir. Birinci performans dönemi ve ikinci performans dönemi kapsamında vatandaşlar 20.000 iki ödeme birden alabilirler. Bu aşamada sağlanabilecek toplam destek tutarı 40.000 TL'ye ulaşır.

BİLİNMESİ GEREKEN DİĞER DESTEK 5.000 TL'LİK SERTİFİKA DESTEĞİ

İş kuracak olanların alması gereken geleneksel girişimcilik desteğinde bir diğer destek kalemi sertifika desteği. Kurum işini kuracaklara 5.000 TL'lik sertifika desteği sağlar.

65.000 TL'YE KADAR ÇIKAN DESTEKLERİ ALMAK İÇİN NELER YAPILMASI GEREKİYOR?

Yukarıda listelenen desteklerden almak isteyenler öncelikle KOSGEB'in web sitesinden sertifika başvurusu yapacaklar. Sertifikalar örgün eğitim yada online eğitim ile alınabilir. Kurs sonunda sertifika alanlar kendi işlerine dair bir proje hazırlayacaklar. Hazırladıkları projeler için KOSGEB'e başvurularını sunacaklar.

Başvuruların tamamlanmasının ardından proje KOSGEB'e sunulacak. Kurum onay verirse destek ödemeleri başlayacak. Ayrıca bu süreçte bilinmesi gereken bir önemli nokta KOSGEB projeleri sektörel değerlendiriyor ve bazı iş alanlarına öncelik tanıyor.