Kuveyt Gezi Rehberi

Kuveyt seyahatinizde nereleri gezebilirsiniz? Kuveyt'teki doğal, tarihi ve turistik yerler nerelerdir?
Kuveyt Gezi Rehberi

Kuveyt seyahatinizde nereleri gezebilirsiniz? Kuveyt'teki doğal, tarihi ve turistik yerler nerelerdir?

Kuveyt’te gezilecek yerlerde genelde modern bir çekicilik bulunmaktadır. Gezilecek yerlerden bahsetmeden önce Kuveyt hakkında bilgilerle yazımıza başlayalım. Resmi adı Kuveyt Devleti’dir. Ülkede Arapça konuşulmaktadır. Başkentinin ismi de Kuveyt’tir. Para birimi ise dinardır. Yazla çok sıcaktır ve sıcaklık genelde 40 dereceyi aşmaktadır.



Nüfusu 4 milyona yakındır ve çoğu erkeklerden oluşmaktadır. Genelde çöllerden oluşmaktadır. Ekonomik durumları oldukça iyidir. Dünyada en fazla petrol rezervi bulunan beşinci ülkedir. İnsanların gelirleri oldukça yüksektir. Kuveyt’te kadınlara diğer Arap ülkelerine kıyasla daha çok hak verilmekteydi. Fakat son zamanda Arap ülkelerinde yaşanan reformlarla işler değişebilir.



Kuveyt’te Gezilecek Tarihi Yerler



Kuveyt Gezi Rehberi



Kuveyt geniş, dolu ve sıkıntılı bir tarihe sahiptir. İlk yerleşimin MÖ 6500 yıllarında Obeyd Kültürü’ne ait insanlar tarafından yapıldığı bilinmektedir. Fakat bundan önce de Kuveyt’e insanlar gelmiştir. MÖ. 2500 yıllarında Mezopotamya halkından bazıları Feyleyke Adası’na yerleşti. Burası artık Uruk toprağıydı fakat sonradan gelen Sümerli tüccarlar burayı alacaktı. Bir diğer yandan Kuveyt Dilmun Uygarlığı’na ev sahipliği yapıyordur. MÖ 6. yüzyılda Babiller, Delmun’u kendi topraklarına kattı. MÖ 4. yüzyılda ise Yunanlılar tarafından alınmaya başlamıştı. Kuveyt için bir dönüm noktası ise 636 yılında yaşanmıştır. Bu yılda olan Zincirler Savaşı ile Sasani İmparatorluğu ve Halid Bin Velid öncülüğündeki Müslüman Ordusu savaşmıştır. Bu savaşı Sasaniler kaybedince Kuveyt Müslüman bir ülke olma yoluna girmiş oldu. 16. yüzyılda bir süre Portekizlilerin kontrolü altında kalan Kuveyt 17. yüzyılın başında gerçek anlamda kurulmuş oldu. Ama hala sorunlar ve savaşlar yaşanmaya devam etti. 1937 yılında petrol rezervlerinin bulunmasıyla beraber Kuveyt bir rahata erdi denebilir. Böylece altın çağlarını yaşamaya başladı. En son sıkıntısını ise 1990larda Saddam Hüseyin önderliğindeki Irak ile yapılan savaşta çekmiştir. Dolu dolu bir tarih yaşayan Kuveyt’teki tarihi mekanlardan bazıları aşağıdadır.



• Mescid-i Kebir: Aslında camii 1986 yılında yapılmıştır. Fakat oldukça dikkat çeken bir yerdir ve Endülüs mimarisi ile yapılmıştır. Allah’ın tüm isimleri camii içerisinde yar almaktadır. Camii 10.000 kişinin ibadet edebileceği bir büyüklüktedir.



• Kırmızı Kale: 19. yüzyılın sonunda inşa edilmiştir. El Cehre’ye yakındır ve 1920’de yapılan El Cehre Savaşı’nın yapıldığı yerdir.



• Kuveyt Ulusal Müzesi: Ülkenin tarihine göz atmak isteyenlerin uğradığı bir yerdir. Her döneme ait eserleri bulmak mümkündür.



• Seif Sarayı: 19. yüzyılın sonlarında yapılmıştır. Kuveyt’in en değerli yapılarından biridir. Üstünde bir saat kulesi bulunmaktadır.



• Kuveyt Bilim ve Doğa Tarihi Müzesi: Kuveyt’in kendisine ait bilimsel ve teknolojik gelişmeleri ile bölgenin hayvan ve bitkileri hakkında bilgi edinebilirsiniz.



• Feyleke Köyü: Feyleke her zaman kullanılan bir yerleşim yeri olmuştur. Bu yüzden Kuveyt, Feyleke Köyü’nü koruma altına almıştır.



• Sadu Evi: 1980lerde yapılan bir çeşit müzedir. İçerisinde Bedevi kültürüne ait özellikler ile beraber çeşitli el yapımı eserleri de görmek mümkündür.



Kuveyt’te Gezilecek Modern Mekanlar



Kuveyt Gezi Rehberi



Kuveyt, ekonomik zenginliği ile de beraber modernleşme hareketlerinin fazla bir şekilde yapıldığı ülkedir. Ülkenin her tarafında gökdelenler, arabalar ve çeşitli teknolojik ürünler görmek mümkündür. Bunun için hazırlamış olduğumuz Kuveyt’teki modern mekanlar listemiz aşağıdadır.



• Aynaların Evi: Kadisiya bölgesinde bulunmaktadır. 1960lı yıllarda bir ressam, heykeltıraş, mücevher işçisi ve yazar olan Lidia Scagnolari tarafından yapılmıştır. Ünlü Kuveytli sanatçı Khalifa Al-Qattan ile evlendikten sonra Lidia Qattan ismini almıştır.



• Al Hamra Kulesi: 413 metre yüksekliğe sahiptir. Ülkenin simgesi haline gelmiştir. 2011 yılında yapımı tamamlanmıştır. Turistler tarafında en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.



• Kurtuluş Kulesi: 372 metrelik boyu ile Al Hamra Kulesi’nden sonra Kuveyt’teki en yüksek yapıdır. 1990 ve 96 yılları arasında Irak’ın kurtuluşunu simgelemek için yapılmıştır.



• Kuveyt Kuleleri: 1979 yılında yapılan 14 metre yüksekliğinde bulunan kulelerdir. Etrafı yeşilliklerle doludur. Oldukça güzel bir manzaraya sahiptir. Akşamları binalara ışıklandırmalar yapılmaktadır.



• Sahra Kuveyt Golf Kulübü: Mubarek El Kebir’de bulunmaktadır. Golf sevenler için kullanabilecekleri oldukça modern ve güzel bir alandır.



Kuveyt’te Gezilecek Doğal Güzellikler



Kuveyt Gezi Rehberi



Kuveyt’te çöller oldukça fazladır. Bu yüzden doğal alanlar olarak çöller tercih edilmektedir. Ayrıca bulunan diğer alanların çoğu modernleşme çalışmalarının yapıldığı yerdir. Bu yüzden sizin için en az değişime uğramış olanların bulunduğu bir Kuveyt’teki doğa harikaları listesi hazırladık.



• Feyleke Adası: Modernleşme çalışmalarının olduğu bir yerdir. Fakat plajı ve manzarası oldukça güzeldir. Bunun dışında Antik Yunan ve diğer uygarlıklara ait kalıntılar ile Feyleke Köyü’nü görebilirsiniz.



• Kobar Adası: Kobar Adası, Feyleke Adası’na yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Kobar Adası kimsenin bulunmadığı, küçük ve sakin bir adadır. Ada genelde su sporları yapmak isteyenlerin uğrak yeridir. Özellikle dalış spor yapılmaktadır.



• Yeşil Ada: Yeşil Ada aslında Kuveytliler tarafından oluşturulmuştur. Bina ve yeşilliklerle donatılmıştır. Dinlenmek için kullanılabilecek bir yerdir.



Kuveyt’in Meşhur Yemekleri



Kuveyt Gezi Rehberi



Kuveyt yemekleri birçok kültüre hitap etmektedir. Geniş ve lezzetli bir kültürleri bulunmaktadır. En çok pirinç, et ve balık kullanılmakla beraber bol çeşni de kullanılır. Kuveyt’in geleneksel yemeklerinden bazıları aşağıdadır.



• Machboos: Tavuk, basmati pirinci ve sebzelerden yapılan bir pilav çeşididir. Tavuklar genelde but halinde yanında bulunmaktadır.



• Lahm Bilbayd: Et, sebze ve yumurtalardan oluşan bir kızartmanın ekmeğin üzerine konmasıyla hazırlanan yemektir.



• Basal Mahshi: Kıyma, pirinç ve baharatlarla hazırlanan bir soğan dolmasıdır.



• Mutabbak: Tavada hamurla veya yufkayla yapılan bir çeşit ekmek denebilir. İçinde çeşitli malzemeler bulunmaktadır.



Kuveyt’e Gidince Mutlaka Yapılacaklar



Kuveyt gezilmesi ve görülmesi gereken ülkelerden biridir. Kuveyt’te yapmadan dönmemeniz gerekenler aşağıdadır.



• Alışveriş: Kuveyt bir alışveriş cennetidir. Birçok alışveriş merkezi bulunmaktadır. Özellikle 360Mall’da istediğiniz her şeyi bulmanız mümkündür.



• İnci Dalışı: İnci toplamak için dalış yapabilirsiniz. Bunun için bir festivalleri bile var. İlk önce inci dalışları yapılıyor sonrasında dans ve müzikle eğleniyorsunuz.



• Diğer Su Sporları: Kuveyt’te birçok su sporu yapabilirsiniz. Ayrıca özel kulüpleri sayesinde dışarıdan gözükmeyecek şekilde de eğlencenize devam edebilirsiniz.



• Gece Hayatı: Gece hayatı denildiğinde hemen yanlış anlamayın. Birkaç küçük bar tarzı yer var. Özellikle zengin kesimler için kullanılan yerler çoktur. Kuveyt’te içki yasaktır. Bu yasağı dinlemeyenler de vardır. Onun dışında Kuveyt gece hayatı nargile, yemek ve muhabbetten oluşmaktadır.



Kuveyt’teki Gezinizde Dikkat Etmeniz Gerekenler



Kuveyt bazı sıkı kurallar koyan ülkelerden biridir. Fakat o düşünülen ülkelere kıyasla daha özgürdür. Bu yüzden Kuveyt’teki tatiliniz için uyarılar listemize göz atınız.



• Kuveyt’te kadınlar nasıl giyinir? Kuveyt geleneklerine göre kadınlar siyah uzun kıyafetler giyinip saçlarını ve bazen de yüzlerini kapatmalılar. Fakat son zamanlarda daha batı tarzda giysiler de görülmektedir. Ayrıca turistlerin yüzünü ve saçını kapatma zorunluluğu olmasa da vücudunun geri kalanındaki kıyafetlere dikkat etmesi gerekmektedir.



• Alkol ve domuz ürünlerinin ülkeye sokulması kesinlikle yasaktır. Domuz derisinden yapılan ürünler bile sokulmamaktadır.



• Şeriat kanunları geçerlidir.



• Ramazanlarda gayrimüslimler de dahil olmak üzeri tüm insanların dışarda yemek yemesi, bir şeyler içmesi (su dahil) ya da sigara içmesi yasaktır. Hapis veya para cezasına çarptırılabilirsiniz.



• Yönetim binaları, askeri binalar, endüstriyel binalar ve petrol yerleri gibi alanlarda fotoğraf çekimi yasaktır.



• Evlilik dışı ilişkiler yasak olduğundan eğer sevgiliniz ile giderseniz hareketlerinize dikkat etmeniz gerekmektedir.



Emlak365.com Özel İçerik