Marmara Depreminden Sonra Uzman İsimden Korkutan Açıklama

Marmara Denizi'nde meydana gelen 3.4 şiddetindeki depremin ardından Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Pınar'dan korkutan açıklamalar geldi.
Marmara Depreminden Sonra Uzman İsimden Korkutan Açıklama

Sabah 06.35'te Marmara Denizi'nde 3.4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Balıkesir merkezli olan depremin arından Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ve öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Pınar, CNN Türk'te depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Marmara Depreminden Sonra Uzman İsimden Korkutan Açıklama

Prof. Dr. Haluk Özener, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak Türkiye'nin %92, nüfusun da %95'inin tehlike altında olduğunu söyledi. Marmara Bölgesi'nden en büyük depremin 1509 yılında 8 şiddeti civarlarında olduğunu, bu depremin Mısır'dan bile hissedildiğini, küçük kıyamet olarak adlandırıldığını söyledi.

AFAD VE KANDİLLİ RASATHANESİ AÇIKLADI
Marmara Denizi'nde sabah 06.35'te 3.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliğinin 7.01 kilometre olduğu bilgisi paylaşıldı. Kandilli Rasathanesi'nden gelen bilgilere göre ise depremin derinliği 5.0 km olarak açıklandı. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

Marmara Depreminden Sonra Uzman İsimden Korkutan Açıklama

2021'DE 23 BİN 753 DEPREM OLDU
AFAD'dan edinilen bilgilere göre 2021 yılında 23 bin 753 deprem meydana geldi. 2022 yılında da sarsıntılar ara ara devam ediyor. Türkiye'de çok fazla aktif fay bulunuyor. Dünyanın en önemli deprem kuşaklarından olan Alp-Himalaya Deprem Kuşağı üzerinde yer alıyor. Bu nedenle Türkiye deprem açısından riskli ülkeler arasında. AFAD verilerine göre 2021 yılında 6'dan büyük 3 deprem medyana geldi.

Büyüklüğü 4 ve üstünde olan 205, büyüklüğü 3 ve üstünde olan 973 deprem meydana geldi. Şiddeti 3 ve altında olan depremler de incelendi ve 2021 yılında kayıtlara geçen toplam 23 bin 753 deprem meydana geldi.

Emlak365.com