Nihat Hatipoğlu'ndan Kripto Para Bitcoin Caiz Mi Yoksa Haram Mı Açıklaması!

ATV'de yayınlanan Nihat Hatipoğlu İle İftar programında dün gece bir izleyici Zoom üzerinden yayına katılacak kripto para birimi olan Bitcoin'in helal mi yoksa haram mı olduğunu sorması üzerine Nihat Hatipoğlu kripto paralara dair düşüncesini açıkladı.
Nihat Hatipoğlu'ndan Kripto Para Bitcoin Caiz Mi Yoksa Haram Mı Açıklaması!

Türkiye'nin önemli din adamlarından gösterilen ve yıllardır televizyonlardan vatandaşlara dini bilgiler aktaran Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu programlarına bu Ramazan'da iftar ve sahur vakitlerinde ATV ekranlarından devam ediyor. Nihat Hatipoğlu pandemi nedeniyle programına seyirci kabul edemezken bu yıl farklı bir uygulamaya gitti. Bu Ramazan'da Nihat Hatipoğlu izleyicileri Zoom ile bağlanarak programda sorularını canlı olarak iletebiliyorlar.

Dün akşam yapılan iftar programına ise bir izleyici sorusu damga vurdu. Sosyal medya fenomeni olan Selçuk Büyük, Nihat Hatipoğlu'nun iftar programına katılarak, “Kripto para veya özelde Bitcoin ile kazanılan bir para ile hacca gidilir mi?” sorusunu sordu. Bu soru son günlerde oldukça revaçta olan Bitcoin hakkında büyük bir meraka da yanıt olacak bir görüşün ortaya çıkmasını sağladı.

BİTCOİN CAİZ Mİ

Nihat Hatipoğlu kendisinine sorulan Bitcoin sorusuna, “Doğrusunu söylemek gerekirse bu konular son günlerde oldukça gündem olmaya başladı. Bizlere de çeşitli yollarla bu sorular soruluyor. Ancak net bir hüküm vermek gerçekten çok zor. Şöyle gönlümüzden bir caizdir diyemeyiz. Ancak uzak durulmasından yana olduğumu söylemekle beraber haramdır da diyemem.” dedi.

BİTCOİN HARAM MI?

Sözlerini sürdüren Nihat Hatipoğlu, “Mesela bir borsa örneği var. Borsa da gerçek şirketler var ve helal iş yapan şirketlere para yatırmakta sorun yok. Diğer tarafta ise kripto para, bitcoin falan tamamen sanal. Ortada ne bir şirket var ne de bir para. Ancak dediğim gibi haramdır yorumunu yapmak çok büyük bir hüküm olur. Buna karşın caizdir demek de doğru olmaz. Benim tavsiyem bundan uzak durulması yönündedir. İncelediğimde, araştırdığımda bende böyle bir kanaat oluştu. Olmayan bir para var ortada. Fiyatı artıyor da niye artıyor? Bir üretim mi var, bir katma değer mi var? Bir şirket mi var? Yok. Devlet güvencesi de yok. Konunun özüne dönecek olursak caizdir diyemiyoruz, haramdır da diyemiyoruz. Ortada kalan bir şeye de çok yaklaşmamakta fayda var diyebilirim.” şeklinde konuştu.