Rize - Artvin Havalimanı Projesi Tam Gaz Devam Ediyor!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize / Artvin Havalimanı projesi için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.
Rize - Artvin Havalimanı Projesi Tam Gaz Devam Ediyor!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize / Artvin Havalimanı projesi için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.

Yeni havalimanı projeleri arasında yer alan Rize Artvin havalimanı projesi için ekiplerin dolgu çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Şu anda günlük 80 ton dolgu kapasitesi ile çalışan ekipler çok kısa bir süre sonra günlük 100 ton kapasitesi ile çalışmalara başlayacak.



Rize - Artvin Havalimanı Nerede?



Türkiye'nin gurur duyduğu projeler arasında yer alan Artvin Rize Havalimanı tam olarak Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy mevkiinde yer alıyor. Denize yapılan dolgu üzerine yapılan havalimanı için ekiple 7/24 kesintisiz olarak çalışırken projede günlük 80 bin ton dolgu yapıldığı açıklandı.



Projede 120 kamyonun yanı sıra 2 hafriyat gemisi de dolgu çalışmaları için projenin inşaat sahasına sürekli olarak dolgu malzemesi taşımaya devam ediyor. Havalimanı projesinin bir an önce tamamlanması adına ilk etapta hafriyat kamyonu filosuna eklemelerde bulunularak kamyon sayısı 120'ye çıkarılmış, ardından da bir hafriyat gemisi daha çalışmalara dahil edilerek 2 gemi ile kaya taşıma çalışmalarına devam edilmişti.



88,5 Milyon Ton Taş Kullanılacak



Dev projenin hayata geçirilmesi için toplamda 88,5 milyon ton taşın kullanılacağı açıklandı. Temeli 3 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen dev törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan projede pist dolgu işlemleri için yakınlarda bulunan Hisarlı taş ocağı ve Subaşı taş ocağından taş taşınmaya devam ediliyor.



Rize - Artvin Havalimanı Maliyeti Ne Kadar Olacak?



Havalimanı alt yapı çalışmalarının Türkiye'ye maliyeti 1 milyar 78 milyon lira olacak. Artvin - Rize havalimanı projesi hakkında açıklamalarda bulunan Rize Valisi Erdoğan Bektaş "Bölge turizmi için havalimanı olmazsa olmazımızdır. Bölgemiz için can suyu gibi bir projedir. Büyük kaynakların harcandığı uzun soluklu bir projedir.



İnşaat çalışmaları bütün hızı ile devam ediyor. Şimdiye kadar denize yapılan dolgular suyun altında kaldığı için yapılan iş gözükmüyordu. Şimdi dolgu suyun üzerine çıktı ve havalimanının silüeti belli olmaya başladı. Taş ocağında sorunlar vardı, bunlar aşıldı. Sistem ve düzen kuruldu. Günlük 100 bin metreküp taşı denize doldurmayı hedefleniyoruz. Şu an 80 binlere kadar ulaştık. Bu büyük bir başarıdır. Çünkü 10 bin, 20 binlerle başlayıp bu rakamlara gelindi" dedi.



Emlak365.com