Taşınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler / Yapılacak İşlemler

Tapu harcı indirimi, konut fiyatlarına yapılan indirim ve bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi ile beraber konut satışları da hızlandı. Sizde bu dönemde konut satın alarak hayallerinizdeki eve taşınmayı düşünüyorsanız bu yazıyı okumanızda yarar var...
Taşınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler / Yapılacak İşlemler

Tapu harcı indirimi, konut fiyatlarına yapılan indirim ve bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi ile beraber konut satışları da hızlandı. Sizde bu dönemde konut satın alarak hayallerinizdeki eve taşınmayı düşünüyorsanız bu yazıyı okumanızda yarar var...

Taşınmadan Önce Yapılması Gerekenler

Taşınmadan önce yapmanız gereken ilk şey eşyalarınızı toplama sürecini başarı ile yönetmektir. Mutlaka taşınırken eşya toplamanın püf noktaları başarılı bir şekilde uygulanmalıdır. Her odanın eşyaları ayrı ayrı paketlenmeli, bu kutuların üzerine nereye ait oldukları yazılmalı kırılma riski olan eşyalar çok daha titiz bir şekilde paketlenmelidir.

Örneğin oturma odası toplanırken televizyon ünitesi içerisindeki eşyalar ayrı, kitaplık içerisinde yer alan eşyalar ayrı paketlenmeli, her paketin üzerine içerisinde yer alan eşyalar detaylı olarak yazılmalıdır. Bu sayede en az toplanma kadar yeni evinize yerleşme sürecinizde çok kolaylaşacaktır. Taşınmadan önce anlaşılan evden eve taşıma şirketi de çok iyi araştırılmalı, referans sunabilen, eşyaları tek tek saran ve mobilyalarınızı söküp takacak montaj ustası olan şirketler tercih edilmelidir. Taşınmanın hemen öncesinde tüm abonelikler iptal edilmeli, evin elektrik ve suyu kapatılarak o şekilde boşaltılmalıdır. Taşınmadan önce buzdolabı boşaltılmamalı, mümkünse taşınma sabahı boşaltılmalı ve eşyalar soğutucu içinde muhafaza edilmelidir.

Taşınırken Yapılacak İşler Neler?

Taşınırken evinizin elektrik ve su aboneliğini henüz kapattırmadıysanız elektriği ana şalterden ve suyu da vanadan kapatın. Tüm kutuları belirli bir düzene göre kamyona yerleştirin ve tüm kutuları ait oldukları odalara taşıtın. Eşyalarınızın yıpranmasını önlemek için mutlaka iyice sardırın. Mobilyalarınızı mümkün olduğunca söktürmeden tek parça şeklinde taşıtın.

Bu sayede sökülüp takılırken zarar görmesini engellemiş olursunuz. Ancak vestiyer, yatak odası gardırobu gibi tek parça taşınması mümkün olmayan mobilyaların özenle sökülüp kusursuz olarak monte edilmesine dikkat edin. Mutlaka taşınma sigortası yaptırın ve olası kazalar halinde canınızın sıkılmasını engelleyin. Yeni evinizin tüm aboneliklerini açtırın ve her şeyi kullanıma hazır hale getirin.

Taşındıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Taşındıktan sonra tüm bu yorgunluğa değecek huzur dönemine geçiş yapın. Sıkıntılı sürece rağmen yeni evinizin tadını çıkarmaya çalışın. Eşyalarınızı kademeli olarak yerleştirin. İlk olarak oturma odası ve mutfağı yerleştirin. Özellikle de buzdolabını çalıştırın ve yiyecekleri burada muhafaza edin. Tabak, kaşık ve tencereleri yerleştirerek yemek sorununu ortadan kaldırın.

İlk birkaç gün eşyaları yerleştirme yoğunluğu olacağı için dışarıdan hazır yemek söylemeyi de tercih edebilirsiniz. Taşındıktan sonra adres değişikliği en dikkat edilmesi gereken konut olarak öne çıkarken internet aboneliği ve diğer abonelikler başvuruda bulunarak açılmalıdır.