14 Temmuz 2022 Twitter girilmiyor, neden çöktü? Twitter hata mesajı nedir?

Son dakika.. Dünyanın en büyük sosyal medya araçlarından birisi olan Twitter'a erişim yapılamıyor. Peki 14 Temmuz 2022 Twitter girilmiyor, neden çöktü? Twitter hata mesajı nedir?
14 Temmuz 2022 Twitter girilmiyor, neden çöktü? Twitter hata mesajı nedir?

14 Temmuz 2022 Twitter girilmiyor, neden çöktü? Twitter hata mesajı nedir? Son dakika.. Dünyanın en büyük sosyal medya araçlarından birisi olan Twitter'a erişim yapılamıyor. Kullanıcılar Twitter çöktü mü araştırmaları yapmaya başlarken halen yetkililer tarafından herhangi bir bildiri yayınlanmadı. Son günlerde Elon Musk ve Twitter yönetim kurulu ekipleri tarafında yapılan tartışmalar sonrasında bugün yaşanılan sunucu kesintisinin nedeni araştırılmaya başlandı.

Kullanıcılar hem masaüstü hem de mobil cihazları üzerinden şu an an itibariyle Twitter'a erişim sağlayamıyor. Twitter'da yaşanılan problemler şimdiden tüm Türkiye gündemine oturdu. Kullanıcılar Twitter'a mobilden girdiklerinde "Şu an yeni tweetler yüklenemiyor" hatası alırken masaüstü üzerinden giriş sağladıklarında ise "Şu anda bu sayfaya erişim sağlanamıyor" yanıtı ile karşı karşıya kalıyor. 

Türkiye üzerinden kullanıcılar yurt dışı aramaları gerçekleştirerek giriş sağlamaya çalıştıklarında da aynı gelişmeler ile karşı karşıya kalıyorlar. Yaşanılan bu gelişmeler sonrasında ise vatandaşlar bu olayın sebeplerini araştırmaya başladı. 

Elon Musk ve Twitter yetkili tartışmaları ile bir ilgisi var mı?

Twitter geçtiğimiz günlerde platformu satın almaktan vazgeçen Elon Musk'a dava açtığını bildirdi. Elon Musk'ın “kamuoyunda alay konusu haline getirerek şirkete zarar verdiğini” belirtti.

Delaware Chancery Mahkemesi’ne yapılan şikayette, “Musk, imzaladığı anlaşma artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği için Twitter’a ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddediyor” denildi. Ayrıca anlaşmanın imzalanmasından bu yana Musk’ın Twitter aleyhinde kullandığı ifadelerin hisseler üzerinde aşağı yönlü baskıya yol açtığı kaydedilerek, “Anlaşmanın gerektirdiği gibi, piyasadaki gerilemenin maliyetini üstlenmek yerine Musk bu durumu Twitter’ın hissedarlarına çevirmek istiyor” ifadeleri kullanıldı.

Musk ise davayla ilgili olarak Twitter hesabından “Oh, ironi” ifadesini paylaştı.

Twitter, kullanıcıların "tweet" olarak bilinen mesajları yayımladığı ve birbirleriyle etkileşimde bulunduğu Amerikan bir mikroblog ve sosyal ağ hizmetidir.