Apple, iPhone 14 ile bir ilke imza atacak! Kullanıcıları bu yıl ne bekliyor?

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Apple, yakın bir zamanda yeni nesil iPhone 14 ailesini tanıtacak ve piyasaya sürecek. Telefonların çıkış tarihi giderek yaklaşırken, tedarik zincirleri de daha fazla genişletilecek.
Apple, iPhone 14 ile bir ilke imza atacak! Kullanıcıları bu yıl ne bekliyor?

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan ve özellikle akıllı telefon piyasasını iPhone modelleri ile domine eden Apple, bir kez daha ilke imza atıyor. Her yıl Eylül aylarında iPhone modelinde yeni nesil telefonlarını ve diğer ürünlerini tanıtan Apple’da iPhone tanıtım tarihi giderek yaklaşıyor. iPhone 14 üretimini güvence altına almak adına çalışmalarına devam eden Cuppertino merkezli teknoloji devi Apple, yeni akıllı telefonlarında daha önce yapmadığı bir hamleye hazırlanıyor. Geçmişten günümüze kadar iPhone söz konusu olduğunda Çin’deki sözleşmeli üreticilerine güvenen Apple, iPhone 14 ailesi için ilk kez Çin ve Hindistan fabrikalarında aynı anda üretim yapacak. İşte detaylar…

APPLE İLKE İMZA ATIYOR

Apple, her yılın Eylül ayında yeni nesil modellerini tanıtıyor. Bu süreçte birçok cihaz tanıtılıyor olsa da dünyanın gözü kulağı, Apple’ın akıllı telefon piyasasını domine ettiği cihazı olan iPhone tanıtımlarında oluyor. Bu Eylül ayında iPhone 14 ailesini görücüye sunup piyasaya çıkaracak olan Apple, 2022 yılında ayrıca bir de ilke imza atmaya hazırlanıyor. Tedarik zincirini ve üretim alanını genişletmek isteyen Apple, bu yıl iPhone model üretimini güvence altına almak adına Çin’in yanı sıra Hindistan’da üretimlerine başlayacak. Bu kararın arakasında, ABD ile Çin arasındaki gerilimin olduğu ifade ediliyor.

HİNDİSTAN 2. ÜRETİM ÜSSÜ OLABİLİR!

Apple, iPhone 14 ile bir ilke imza atacak! Kullanıcıları bu yıl ne bekliyor?

Apple, ABD ile Çin arasında tırmanan gerilimler nedeniyle tedarik zincirini genişletiyor. Bununla birlikte Foxconn Hindistan tesisinin 6,1 inçlik iPhone 14’ü ilk kez Çin ile aynı anda üreteceğini açıklayan Apple analisti Ming-Chi Kuo, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Kısa vadede iPhone kapasite ve sevkiyatlarında Çin ile Hindistan hala önemli bir açıklığa sahip. Ancak Apple için Çinli olmayan bir iPhone üretim tesisi kurmada önemli bir kilometre taşı” sözlerini dile getirdi.

Öte yandan bununla birlikte Apple’ın, ikinci çeyrekte 1,2 milyondan fazla iPhone satışı ile yıllar içinde %94’lük bir büyüme elde eden Hindistan’ın ikinci üretim üssü olması bekleniyor.