Bu uygulamalar paranızı çalıyor! Uzmanlar uyardı: Telefonunuzdan hemen silin!

Güvenlik uzmanları akıllı telefon kullanıcıları bazı uygulamalar konusunda uyardı. Elde edilen bilgilere göre Google Play Store’da yer alan 8 uygulama, kullanıcıların parasını çalıyor! Toplamda 3 milyondan fazla indirilen bu uygulamalar için güvenlik uzmanları kullanıcıları uyardı.
Bu uygulamalar paranızı çalıyor! Uzmanlar uyardı: Telefonunuzdan hemen silin!

Teknoloji çağında büyük şirketler ve markalar, kullanıcıları için başta güvenlik hizmetleri olmak üzere, tercih edilmek adına birçok tasarım ve yeniliği sunmaya devam ediyor. Güvenlik alanında sunulan yenilikler ve özellikler kullanıcıların dikkatini çekerken, bu geliştirme adımlarına rağmen akıllı telefonlarda casus uygulamalar kullanıcıları maddi zarara uğratabiliyor. Bir güvenlik araştırmasında, Google Play Store’da bulunan 8 uygulamanın da benzer şekilde kullanıcıların parasını çaldığı tespit edildi! Telefonunda bu uygulamalardan biri olan herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, kullanıcılara bu uygulamaları hemen silmeleri konusunda tavsiyede bulundu.

O CASUS UYGULAMALAR TESPİT EDİLDİ

Bir güvenlik araştırmacısı, Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonları hedefine alan bazı casus uygulamaları tespit etti. Elde edilen bilgilere göre söz konusu uygulamalar, telefon kullanıcılarını maddi zararlara uğratıyor. Google Play Store’da en az 8 uygulamada tespit edilen “Autolycos” isimli kötü yazılımın, kullanıcıları maddi anlamda zarara uğrattığı bildirildi. Söz konusu yazılım, uygulamayı indiren kullanıcıları paralı hizmetlere üye etmeye başlıyor ve böylece kullanıcı, bazen farkında bile olmadan maddi olarak zarara uğruyor. İlk kez 2021 yılında fark edilen Autolycos’un Google tarafından incelenmesi ve zararlı bulunması 6 ay sürmüştü.

3 MİLYONDAN FAZLA İNDİRİLDİLER

Bu uygulamalar paranızı çalıyor! Uzmanlar uyardı: Telefonunuzdan hemen silin!

Google’ın Autolycos için yaptığı inceleme sürecinde bu uygulamalar toplamda 3 milyondan fazla indirildi. Güvenlik uzmanları telefon kullanıcılarının hem telefonlarını hem de paralarını korumaları için tespit edilen kötü amaçlı yazılımları hemen telefonlarından silmelerini tavsiye etti. Söz konusu uygulamaların indirme sayıları, endişenin de boyutlarını artıyor.

BU UYGULAMALARI HEMEN SİLİN!

Google Play Store’da tespit edilen söz konusu 8 casus uygulaması şöyle:

  •          Razer Keyboard & Theme – 10 bin+ indirme
  •          Vlog Star Video Editor – 1 milyon+ indirme
  •          Funny Camera – 500 bin+ indirme
  •          Coco Camera – 1.000+ indirme
  •          Creative 3D Launcher – 1 milyon+ indirme
  •          GIF Keyboard – 100 bin indirme
  •          Freeglow Camera – 5 bin+ indirme
  •          Wow Camera – 100+ indirme