E-Devlet Üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

E-devlet üzerinden adres değişikliği nasıl yapılır, yazımızda hazırladık. Sizler de e-devlet üzerinden adres değişikliği yapmak için yazımızı inceleyebilir; uygulama üzerinden adres değişikliği işlemlerinizi kolay hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet Üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

E- Devlet üzerinden adres değişikliği yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Öncelikle https: //www.turkiye.gov.tr/adres - değişikliği-bildirimi adresine gidin.
  • E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın.
  • Sadece kendim için adres bildiriminde bulunacağım ya da kendim ve aynı konutu paylaşacağım aile fertleri için adres bildiriminde bulunacağım seçeneklerini tıklayın.
  • Taşınma tarihini doğru, eksiksiz şekilde doldurmalısınız.
  • Yerleşim yeri adresi bilgileri atlatılmadan tek tek il ve ilçe olarak doldurulmalıdır. Bildirim yöntemleri içinden mobil imza, elektronik imza ya da sms ile doğrulama yöntemlerinden birini seçin.
  • Bu adımlardan sonra işlemi onaylayarak kısa sürede bildirimde bulunabilirsiniz.

Adres değişikliği için güvenlik kalitesi yüksek araçları kullanmanız gerekir. Mobil imza, bilgi teknoloji ve iletişim kurumu tarafından yetkilendirilen elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarından edinilen geçerli, nitelikli elektronik ve sertifikalarından yararlanabilirsiniz. E- Devlet üzerinden adres değişikliği yapma aşamasında ayrıca e-devlet kapısı kullanıcı şifresi ve SMS doğrulama yöntemleri ile de işlemlerinizi kısa sürede pratik, rahat, emniyetli şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Adres Değişikliği Bildirim Süresi Ne Kadardır?

E-Devlet Üzerinden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

Adres değişikliği bildirim süresi farklı adrese taşınan vatandaşlar için 20 gündür. 20 gün içinde adres değişikliği bildirimi yapılmadığı takdirde cezai işlem başlatılacaktır. Güncel ceza tutarı 94 TL olup bir ay içinde ödemediğiniz takdirde ceza tutarı artar.   Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişiler 1.963.00 TL idare para cezası ödeme ekle zorunludur.

İkametgâh Adresi Değişikliği İşlemleri Nasıl Yapılır?

İkametgâh adres değişikliği işlemleri iki farklı yöntemle yapılabilir. Bunlardan birincisi, Nüfus Müdürlükleri, ikincisi, elektronik sistemdir. Nüfus müdürlükleri ve şubelere giderek adres değişikliği bildiriminde bulunmanız gerekir. Değişiklik işlemi doğrultusunda size verilen belgeyi doğru ve eksiksiz şekilde doldurmalısınız. Yabancıların adres değişikliği konusunda ise ikamet iznine sahip yabancıların nüfus müdürlüklerine ya da İl Göç İdaresi müdürlüklerine 20 iş gün içinde bildirimde bulunmaları gerekir. E- Devlet üzerinden adres değişikliği yapma sürecinde ikamet adres değişikliği bilgi, işlem ve beyanları resmi kayıtlarda geçmekte olup nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-devlet sistemi üzerinden merak ettiğiniz tüm bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.