Elektrikli araç tutkunlarının dikkatine: Tek dolum ile kilometrelerce mesafe kat edebilen uzun menzilli araçlar belli oldu!

Son dönemlerin gözde modellerinden olan elektrikli araçlar, ilgi odağı olmaya devam ediyorlar. Elektrikli araçların tek şarj dolumu ile ne kadar mesafe kat edebildikleri araştırılırken, beklenen liste açıklandı. İşte tek dolum ile uzun mesafeler kat edebilen elektrikli araç modelleri…
Elektrikli araç tutkunlarının dikkatine: Tek dolum ile kilometrelerce mesafe kat edebilen uzun menzilli araçlar belli oldu!

Yeni dönemde hem üretimi hem de talebi artan elektrikli otomobiller üzerine bir yeni çalışma daha yürütüldü. Araştırmacılar, tek şarj dolumu ile en uzun mesafeyi kat edebilen elektrikli otomobil modellerini sıraladı.

EN UZUN MENZİLLİ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR BELLİ OLDU!

Benzinli ve dizel motorlara sahip olan araçların üretimlerinde kısıtlamaya gidildiği şu günlerde araç sektöründe ilgi elektrikli otomobillere doğru kaydı. Elektrikli otomobillerin uzun vadede diğer araç modellerine göre daha fazla kazandırdığı iddia edilirken, tüketiciler tek şarj dolumunda kat edilebilecek olan maksimum mesafeleri araştırmaya başladı.

Tüketicilerin meraklarını gideren yeni bir liste yayınlandı. Listede yer alan araç modellerinin tek şarj dolumunda en uzun mesafeyi kat edebilen elektrikli araçlar oldukları bilgisi kaydedildi.

ZİRVEYİ KAPTIRMADI!

Elektrikli otomobil sektöründe yapılan bir araştırma kapsamında tek şarj dolumunda en uzun mesafeyi kat edebilen araç belli oldu. Sektör temsilcileri tarafından yayınlanan “en uzun menzilli araçlar” listesinin zirvesinde Lucid Air yer aldı. Modelin tek dolumda kat edebildiği mesafe ise 836 kilometre olarak açıklandı.

TEK DOLUM İLE KİLOMETRELERCE YOL KAT EDEBİLEN ARAÇLARIN LİSTESİ

Elektrikli araç tutkunlarının dikkatine: Tek dolum ile kilometrelerce mesafe kat edebilen uzun menzilli araçlar belli oldu!

Sektörde yapılan araştırmalar kapsamında yeni bir liste oluşturuldu. Hemen hemen her gün hem bilindik hem de yeni markalardan gelen elektrikli araç tasarımı haberlerinden sonra akılları karışan ve hangi aracı tercih etmeleri gerektiğine karar veremeyen tüketiciler için tek dolumda kilometrelerce mesafe kat edebilen elektrikli araç modelleri duyuruldu.

Elektrikli otomobil sektöründe yürütülen bir çalışma sonucunda oluşturulan “en uzun menzilli araçlar” listesi ile birlikte, tek dolumda kat edebildikleri mesafeler sayesinde hem zamandan tasarruf sağlayan hem de konforlu bir seyahat deneyimi yaşatan araçlar ve menzilleri şu şekilde sıralandı:

  • Tesla- Model S: 651 kilometrelik menzil

  • Tesla- Model 3: 576 kilometrelik menzil

  • Mercedes Benz- EQS: 563 kilometrelik menzil

  • Tesla- Model X: 560 kilometrelik menzil

  • Tesla- Model Y: 531 kilometrelik menzil

  • GMC Hummer EV SUT: 529 kilometrelik menzil