Elon Musk Twitter'ı Satın Almaktan Neden Vazgeçti?

TESLA’nın CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiği bildirildi. Peki Elon Musk neden Twitter’ı satın almaktan vazgeçti?
Elon Musk Twitter'ı Satın Almaktan Neden Vazgeçti?

Dünyanın en çok kullanıcısına sahip sosyal medya platformlarından olan Twitter’ın satış süreci yılan hikayesine döndü. Elon Musk’a Twitter’ın satışına dair onay verilmiş ve teknik detaylar görüşülmeye başlanmıştı. Ancak Elon Musk bir son dakika kararı ile sürpriz yaptı ve Twitter’ı satın almaktan vazgeçti. Peki Elon Musk Twitter’ı satın almaktan neden vazgeçti, gerçek nedeni ne?

TWİTTER’A AĞIR DARBE VURDU!

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma süreci tıkanınca bunun bedeli Twitter’a ağır oldu. Elon Musk’ın satın almaktan vazgeçtiğini açıklamasının ardından borsada işlem gören Twitter hisseleri çöktü. Yaklaşık yüzde 6 değer kaybeden Twitter hisseleri hem sosyal medya platformunun sahiplerine hem de yatırımcılarına zarar ettirdi.

ELON MUSK TWİTTER’I SATIN ALMAKTAN NEDEN VAZGEÇTİ?

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma süreci oldukça sancılı başlamıştı. İlk teklifini yapan Elon Musk’ın bu teklifi kesin bir dille reddedilmişti. Ardından teklifini artıran Elon Musk, Twitter’ın tamamı için 44 milyar dolarlık dev bir teklifte bulunmuştu. Böylesine bir teklif Twitter yönetimi tarafından reddedilmedi ve kabul edildi.

Twitter ile para konusunda anlaşma sağlayan Elon Musk avukatları aracılığı ile bir inceleme süreci başlatmıştı. Bu süreçte spam hesap sayısının Elon Musk’a bildirilmediği ve bu konuda bilgi paylaşımı yapılmasına dair anlaşmaya aykırı hareket edildiği meselesi günlerce gündemde kaldı. Ancak Twitter’da bulunan bot hesaplar Elon Musk’ın anlaşmadan vazgeçmesinin ana nedeni olmadı.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk yapacağı yatırımda zarar etme ihtimalinin doğduğu an Twitter’ı satın almaktan vazgeçti. 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın almak için anlaşan Elon Musk’ın bu anlaşmayı yaptığı tarihten bugüne kadar Twitter yaklaşık yüzde 24 değer kaybetti. Dörtte bir oranında değer azalışı ile karşılaşan Elon Musk bir sürpriz karar alarak Twitter’ı satın almaktan vazgeçti.