Elon Musk’tan bir yeni “çılgın” proje daha! Bu kez kendisine özel olacak…

Son dönemlerde dünya gündeminin zirvelerinden inmeyen Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, “çılgınca” birçok projesinden sonra şimdi de iddialara göre kendi havalimanını inşa etmeyi hedefliyor. Musk, Teksas’taki tesis açılışından sonra tesisin havalimanına 10 dakika mesafede olmasıyla övünmüştü.
Elon Musk’tan bir yeni “çılgın” proje daha! Bu kez kendisine özel olacak…

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 2021 yılının başlarında tüm dünyanın en çok konuşmaya başladığı isimlerden biri oldu. Malvarlığı ile Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’u geride bırakarak dünyanın en zengin insanı unvanını elde eden Musk, ayrıca kripto paralara yönelik paylaşımları ve 2022 yılında Twitter’ı satın alma süreciyle sık sık adından söz ettirdi. Birçok “çılgınca” denen projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayan Musk, şimdi de kendi havalimanını inşa etmeye hazırlanıyor. İddialara göre Musk, Teksas’ta kendi özel havaalanını inşa edecek.

ELON MUSK HER ŞEYİNİ TEKSAS’A TAŞIYOR

Hatırlanacağı üzere Elon Musk, Giga Texas açılışından sonra yaptığı bir konuşmada, tesisin Austin-Bergstrom Uluslararası Havalimanı’na araba ile 10 dakikalık mesafede olduğunun söylemiş ve bununla övünmüştü. Yerel haber kaynaklarına açıklama yapan birçok kişi, Musk’ın şimdi kendi havalimanını inşa etmeye hazırlandığını belirtti. Söz konusu yerel kaynak, bu iddialarını, Austin’in doğusunda ve Bastrop yakınlarındaki bir havalimanı için planların onaylandığını söyleyen kişilere dayandırdı. Bilindiği üzere Elon Musk, SpaceX ve Boring Company de dahil olmak üzere birçok şirketini Teksas’ta kurmuştu. Ayrıca Tesla’nın genel merkezi de Aralık ayında Silikon Vadisi’nden Teksas’a taşınmıştı.

MUSK OPERASYONLARI İÇİN HAVALİMANI ADIMI ATIYOR OLABİLİR

Elon Musk’tan bir yeni “çılgın” proje daha! Bu kez kendisine özel olacak…

Elon Musk Teksas’ta hazırlıklarını ve çalışmalarını sürdürmeye devam ederken, şirketleri için Teksas’tan arazi satın almaya devam ediyor. İddialara göre Musk’ın kendi havalimanı da bu operasyonlar için kullanılabilir. Geçtiğimiz yıl Gulfstream G650ER ile uçuş yapan Elon Musk’ın, uçağın asgari fiyatı 78 milyon dolar olan G700 ile değiştirmeyi düşündüğü iddia edilmişti. Ayrıca Musk, Giga Texas açılışı sonrası, tesisin havalimanına olan yakınlığı ile övünmüştü.

ELON MUSK’IN FAA’DAN ONAY ALMASI GEREKİYOR

Elon Musk’ın özel bir havalimanı açabilmesi için Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) onayını ve ajans tarafından belirlenen şartları karşılaması gerekiyor. Ancak söz konusu havalimanı inşasının başlayabilmesi için yerel düzenlemeler de geçerli olabilir.