Meta bir ilki yaşadı, ikinci çeyrek gelirlerinde azalma kaydedildi!

Küresel finans piyasalarında, yükselen küresel enflasyonun ve ekonomik daralmanın etkileri şirket bilançolarında da kendisini gösteriyor. Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta da bu kapsamda bir ilki yaşayarak, 2022’nin ikinci çeyreğinde, bir önceki aynı döneme göre gelirlerinde düşüş...
Meta bir ilki yaşadı, ikinci çeyrek gelirlerinde azalma kaydedildi!

Küresel finans piyasalarında sert dalgalı günler yaşanmaya devam ediyor. Küresel enflasyon karşısında hükümetler, merkez bankaları ve büyük şirketler önlemler almaya çalışırken, piyasalardaki dalgalanmalar ekonomik daralmaya yol açıyor. Bu kapsamda birçok şirket, 2022 yılının ikinci çeyreğinde de gelir düşüşleri yaşadı. Ancak bu noktada Meta, bir ilki yaşayarak, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, 2022 yılının 2. çeyreğinde gelirlerinde %1 oranda geriledi. Böylece Meta, piyasa beklentilerinin altındaki geliri ile tarihinde ilk kez düşüş yaşadı. İşte detaylar...

META TARİHİNDE BİR İLK

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta, 2022 yılının ikinci çeyreğine, yani Nisan – Haziran arası döneme ait bilançosunu açıkladı. Açıklanan raporlara göre şirketin 2022 yılının ikinci çeyreğinde elde ettiği gelir, 2021 yılının aynı döneminde elde ettiği gelire kıyasla %1 oranda azalarak 28,8 milyar dolara geriledi. Meta, 2021 yılının ikinci çeyrek döneminde 29,1 milyar dolarlık gelir elde etmişti. Söz konusu dönemde Meta, piyasa beklentilerinin de altında kalan gelirlerinde ilk kez düşüş yaşamış oldu.

META’NIN NET KÂRI DÜŞTÜ

Meta bir ilki yaşadı, ikinci çeyrek gelirlerinde azalma kaydedildi!

Bilanço raporlarına göre Meta’nın net kârı ise 2022 yılının ikinci çeyreğinde %36 oranda azalma ile 6,7 milyar dolar olarak kaydedildi. 2021 yılının aynı döneminde bu net kâr 10,4 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Öte yandan Meta’nın 2021 yılının ikinci çeyreğinde 3,61 dolar olan hisse başına kârı da 2022 yılının ikinci çeyrek döneminde 2,46 dolar seviyesine geriledi. Diğer yandan Meta çatısı altındaki Facebook’un aktif kullanıcı sayısında ise aynı dönemde artış kaydedildi.

FACEBOOK AKTİF KULLANICI SAYISI ARTTI

Sosyal medya platformu Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısı Haziran 2022 itibariyle yıllık bazda %3 oranda artış göstererek 1,97 milyara ulaştı. Öte yandan Facebook’un aylık bazda aktif kullanıcı sayısı ise aynı dönemde %1 oranda artışla 2,93 milyara yükseldi. Meta tarafından yapılan açıklamada şirketin 3. çeyrek gelirinin 26 – 28,5 milyar dolar aralığında olması beklendiği belirtildi.