Meta'dan Facebook Gaming kullanıcılarını üzen haber: O tarihte Android ve IOS'ta erişime kapatılacak!

Sosyal medya uygulamalarının büyük bir bölümünün sahibi olan Meta şirketi, yıllardır kullanılan Facebook Gaming uygulamasına ilişkin yeni bir açıklama yaparak uygulamanın kullanıcılarını şaşkına çevirdi. İşte Meta’nın Facebook Gaming açıklamasına ilişkin ayrıntılar…
Meta'dan Facebook Gaming kullanıcılarını üzen haber: O tarihte Android ve IOS'ta erişime kapatılacak!

Facebook’un sahibi Meta firması, kullanıcılarını şaşkına çeviren yeni bir açıklama yayınladı. Facebook Gaming uygulamasına ilişkin açıklanan yeni karar kapsamında uygulamanın yakın zaman içerisinde erişime kapatılacağı bilgisi kaydedildi.

2020 YILINDA UYGULAMAYA DÖNÜŞMÜŞTÜ!

2004 yılında erişime açılan ve kısa süre içerisinde dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olmayı başaran dönemin en iyi sosyal medya uygulaması Facebook, zaman içerisinde tüketici alışkanlıklarının değişmesi ve sosyal medya platformlarında rekabetin artması ile birlikte hizmet alanını genişletmeye başladı.

Meta firması bünyesinde hizmet veren ve ilk etapta yalnızca bir haberleşme platformu olarak kullanılan Facebook, teknolojinin gelişmesi ve tüketicilerin alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte farklı hizmet alanlarına da vakıf olmaya çalıştı. Meta’nın Facebook hizmetine bağlı olarak geliştirmiş olduğu uygulamalardan birisi de Facebook Gaming oldu.

İlk olarak Facebook uygulamasının içerisinden erişime açılan bir hizmet olarak 2012 yılında erişime açılan Facebook Gaming, dünyaca ünlü oyun platformu Twitch’e rakip olmaya karar verdi ve Meta firması Facebook Gaming için özel bir uygulama geliştirdi. Android ve IOS tabanlı akıllı cihazlardan erişime açılan ve 2020 yılından bu yana ayrı bir uygulama olarak hizmet veren Facebook Gaming, ilk dönemlerinde oldukça popüler olsa da son zamanlarda kullanıcı sayısının oldukça azalmaya başladığına şahitlik etti.

META’DAN YENİ AÇIKLAMA!

Meta'dan Facebook Gaming kullanıcılarını üzen haber: O tarihte Android ve IOS'ta erişime kapatılacak!

Facebook’u güncel sosyal medya ortamında rakiplerine göre üstün kılmak isteyen Meta firması, uygulamaya ilişkin yeni çalışmalar yapmaya başladı. Bu kapsamda ilk olarak Facebook Gaming uygulamasına erişime kapatma kararı aldığını açıklayan Meta, bu kararın ardından platformun mevcut kullanıcılarını şaşkına çevirdi.

TARİHİ AÇIKLADI!

Facebook Gaming uygulaması için yolun sonunun göründüğünü açıklayan Meta şaşkınlık yaratırken, uygulamanın 28 Ekim tarihinden itibaren Android ve IOS tabanlı cihazlardan erişime kapatılacağını bildirdi. Meta söz konusu platformun eskiden olduğu gibi ekim ayından sonra da Facebook platformunun içerisinden erişime açık olacağını açıkladı.