Metaverse odaklı telefonunu tanıtan HTC, anime avatarlar oluşturmak için Pixiv ile anlaştı

Metaverse ekosistemindeki gelişmeler, teknolojik ürünlere yansımaya devam ediyor. Bu kapsamda daha önce Metaverse odaklı akıllı telefonunu tanıtan HTC, bu kez de anime avatarlarını başlatmak üzere Japonya merkezli sanal topluluk Pixiv ile anlaşma sağladı.
Metaverse odaklı telefonunu tanıtan HTC, anime avatarlar oluşturmak için Pixiv ile anlaştı

Metaverse ekosistemi, geçtiğimiz yılın sonlarında büyük bir patlama ile dünya genelinde popülarite kazandı. Bunda, Facebook’un ismini “Meta” olarak değiştirmesinin etkisi oldukça büyüktü. Son dönemlerde, 2021 yılının son aylarında olduğu kadar popüler değilmiş gibi görünse de Metaverse, büyük şirketlerin ekosisteme dahil olmasıyla adını duyurmaya devam ediyor. Metaverse dünyasındaki gelişmeler ürünlere de yansırken, bu kapsamda HTC geçtiğimiz ay Metaverse odaklı akıllı telefonu HTC Desire 22 Pro modelini tanıtmıştı. HTC, bu kez de bu sektör için Japonya merkezli sanal topluluk platformu olan Pixiv ile anlaşma sağladı.

HTC, PIXIV İLE ORTAKLIK KURDU

Metaverse odaklı telefonunu tanıtan HTC, anime avatarlar oluşturmak için Pixiv ile anlaştı

Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC, anime versiyonu 3D avatarlarını Metaverse platformu olan VIVERSE üzerinde başlatmak üzere Pixiv platformu ile ortaklık kurdu. VIVERSE Başkanı Joseph Lin, yaptığı açıklamada söz konusu ortaklığın, VIVERSE platformu üzerindeki karakter sayısını hızla artıracağını dile getirdi. Başkan Lin, bu ortaklık sayesinde “anime” ve “manga” stillerini tercih eden kullanıcıların ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

PIXIV METAVERSE ALANINDA BÜYÜMEK İSTİYOR

Pixiv, 2018 yılında başlattığı ve kullanıcıların 3D karakterleri özelleştirmesine imkan sağlayan bir 3D projesi olan VRoid ile dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Söz konusu VRoid projesi, artık günde 10 binden fazla avatar üretiyor ve bu durum, bir bakıma Metaverse dünyasının büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca yapılan basın açıklamalarına göre şu anda Pixiv’in 81 milyonun üzerinde kullanıcısı ve 100 milyonun üzerinde de sanat eseri bulunuyor. Pixiv bu çalışmalarında ve ilerleyişinde Japon tarzı manga, anime, kurgu ve illüstrasyona odaklanıyor. Kullanıcı profilini genişletmek isteyen Pixiv, bu kapsamda Metaverse alanına da giriş yaparak daha fazla kullanıcıya ulaşmak istiyor.

HTC DESIRE 22 PRO VE VIVERSE

Pixiv’in anlaşma sağladığı HTC, Haziran ayında Metaverse’e odaklanan akıllı telefonunu tanıtmıştı. HTC Desire 22 Pro, orta sınıf bir model olmasıyla dikkat çekerken, VIVERSE ile kurulan ortaklık sayesinde kullanıcılar, telefonun tarayıcısını kullanarak VIVERSE topluluklarını ziyaret edebiliyor veya sanal gerçekliği keşfetmek adına “HTC Vive Flow” başlığında eşleştirme yapabiliyor.