Microsoft’un alacağı söyleniyordu, Netflix’in yeni talibi Apple oldu!

Teknoloji devleri arasındaki ticaret yarışı devam ederken, Netflix’in satılacağı iddiası gündeme geldi. Microsoft’un Netflix’i satın alacağı konuşulurken, şimdi listeye Apple da eklendi.
Microsoft’un alacağı söyleniyordu, Netflix’in yeni talibi Apple oldu!

Dizi, film ve belgesel dendiği zaman dünya genelinde akla ilk gelen dijital platformlardan biri olan Netflix, özellikle Mart 2020’den sonra pandemi döneminde dünyada kullanıcı sayısını ciddi şekilde artırdı. Sunduğu içerikler ile ortaya çıktığı ilk günden bu yana oldukça iyi bir yol kateden Netflix, son zamanlarda kullanıcı kaybı yaşamaya başladı. 2022 yılının ilk çeyrek bilanço raporlarında ciddi ölçülerde zarar ettiği ve çok sayıda kullanıcısını kaybettiği görülen Netflix, son dönemlerde başarısız bir dönemden geçiyor. Ancak Netflix şimdilerde, bir teknoloji devine satılacağı iddialarıyla gündeme geliyor. İddialara göre Netflix’i satın almaya talip olanlar arasında Microsoft ve Apple var.

ÖNCE MICROSOFT, ŞİMDİ APPLE

Netflix’in yaşadığı son başarısızlıklar nedeniyle satılacağı konuşuluyordu. Konuya ilişkin olarak sosyal medyaya sızan iddiaların ardı arkası kesilmezken, platformu ilk olarak Microsoft’un alacağı söylentileri gündeme gelmişti. Ancak bu söylentiler henüz dinmeden, bu kez de Apple’ın Netflix’i alacağı söylentileri gündeme gelmeye başladı. Gelirini gün geçtikçe katlayan Apple’ın, Netflix’i satın alma adayları arasında olduğu belirtiliyor. Piyasadaki birkaç analist ve uzman, Microsoft’a alternatif olarak Apple’ın bu satın alma mücadelesinde başarıya ulaşabileceğini ifade ediyor.

TARAFLARDAN YALANLAMA GELMEDİ

Microsoft’un alacağı söyleniyordu, Netflix’in yeni talibi Apple oldu!

İlk olarak Microsoft’un Netflix’i satın alacağı söylentileri gündeme gelmişti ve Microsoft ya da Netflix kanatlarından bu iddialara bir açıklama gelmemişti. Henüz bu iddialar gündemdeyken bir süredir Apple’ın Netflix’i satın alacağı iddiaları gündeme gelmeye başladı ve yine taraflardan konuya ilişkin herhangi bir doğrulama ya da yalanlama açıklaması gelmedi. Ancak söylentileri güçlendiren gelişmeler arasında, Apple’ın hizmetlerine eklenen Netflix entegrasyonu da bu olası satın alma işlemini işaret ediyor.

APPLE’IN NETFLIX İLGİSİ AŞİKAR

Apple TV+ hizmetlerinde Netflix entegrasyonunun olması, Apple’ın Netflix’e gerçekten de ilgi duyduğunu gösteriyor. Film, dizi ve üçüncü taraf programları ile özel içeriklere erişim sağlayan Apple, bunun yanı sıra Netflix orijinal içerikleriyle de kullanıcıları için kitaplığını genişletiyor ve çok daha kapsamlı içerikler sunuyor.