Spotify Ağustos ayı itibariyle fiyatlara zam yaptı, yeni fiyatlarla piyasanın en pahalısı oldu!

Dünyanın en yaygın şekilde kullanılan müzik ve podcast uygulamalarından biri olan Spotify, Ağustos itibariyle fiyatlara zam yaptı. Bu zamla Spotify, piyasanın en pahalı abonelik hizmeti konumuna geldi.
Spotify Ağustos ayı itibariyle fiyatlara zam yaptı, yeni fiyatlarla piyasanın en pahalısı oldu!

Artık günümüzde hemen hemen herkesin en azından bir müzik, bir dijital platform aboneliği bulunuyor. Bu abonelikler arasında, müzik tarafında dünya genelinde en popüler müzik ve podcast uygulamaları arasında ise ilk sıralarda Spotify yer alıyor. Dünya genlinde oldukça yaygın bir kullanıcı kitlesine sahip olan Spotify, Ağustos ayı itibariyle abonelik ücretlerine zam yaptı. Geçtiğimiz dönemlerde Apple, Music uygulamasının abonelik ücretine %42 oranda zam yapmıştı. Bu zammın ardından Spotify da abonelik ücretlerine %15 oranda zam yapıldığını duyurdu. Bu zam sonrası Spotify, yeniden en pahalı müzik platformu oldu.

SPOTIFY PİYASANIN EN PAHALISI OLDU

Türkiye’de de oldukça yaygın şekilde kullanılan Spotify, müzik ve podcast uygulamaları arasında ön plana çıkıyor. Apple Music’in geçtiğimiz dönemlerde duyurduğu zammın ardından harekete geçen Spotify, Ağustos ayının gelişiyle birlikte abonelik ücretlerine %15 oranda zam yaptı. Bu zam sonrasında Spotify’da bireysel abonelik paketi 18,99 TL’den 20,99 TL’ye yükseldi. Öte yandan 23,99 TL’lik Spotify Duo paketi ise 27,99 TL oldu. Spotify uygulamasını ailesiyle ve arkadaşlarıyla birlikte kullananların tercih ettiği Spotify Aile paketi de 29,99 TL’den 34,99 TL’ye yükseldi. Spotify paketlerinde en uygun olan Öğrenci paketi de zamla birlikte 8,99 TL’den 10,49 TL’ye yükseldi.

SPOTIFY FİYATLARDA APPLE’I YİNE GEÇTİ

Spotify Ağustos ayı itibariyle fiyatlara zam yaptı, yeni fiyatlarla piyasanın en pahalısı oldu!

Bilindiği üzere Apple Music ile Spotify arasındaki fiyat rekabeti uzun bir süredir başa baş gidiyor. Spotify, geçtiğimiz Şubat ayında son zamlarını duyurarak Aile paketini 29,99 TL’ye çıkarmıştı ve Apple de Nisan ayında aldığı zam kararıyla durumu eşitlemişti. Ardından bir zam daha uygulayan Apple Music, 26 Mayıs itibariyle Öğrenci paketini 9,99 TL’ye, bireysel paketini 19,99 TL’ye ve Aile paketini de 29,99 TL’ye çıkarmıştı. Bu fiyatlarla Spotify’ı geride bırakan Apple, Spotify’ın son zamlarından sonra yeniden geride kaldı.

YOUTUBE PREMIUM & YOUTUBE MUSIC

Spotify ve Apple Music uygulamalarına alternatif ve rakip olan Youtube, 2019 yılından bu yana reklamsız Premium paketi içerisinde yer alan Youtube Music için 16,99 TL’lik sabit fiyat sunuyor. Ayrıca Youtube Music, Aile paketinde 25,99 TL sabit fiyat sunuyor.