TEKNOFEST Karadeniz’de 5 lira ile 200 km gidebilen elektrikli araç piste çıktı! Projenin sahiplerine ödüller yağdı!

TEKNOFEST Karadeniz’de, sadece 5 lira maliyetle 200 kilometre gidebilen elektrikli araç yapan ve 4 yıl içinde 3 kez üçüncülük ve jüri özel ödülü alan üniversitenin standı yoğun bir ilgiyle karşılaştı. İşte detaylar…
TEKNOFEST Karadeniz’de 5 lira ile 200 km gidebilen elektrikli araç piste çıktı! Projenin sahiplerine ödüller yağdı!

19 – 24 Temmuz tarihleri arasında, TEKNOFEST kapsamında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda yer alan Altınbaş Üniversitesi EVA Team, 9 ay içerisinde geliştirdikleri elektrikli araç ile üçüncülük elde etti. EVA Team ayrıca “Tanıtım ve Yaygınlaştırma" ödülünün de sahibi oldu.

Projenin akademik danışmanı Doç. Dr. Süleyman Baştürk, söz konusu aracın, üniversitelerindeki öğrenciler tarafından tasarlanıp üretildiğini belirtti. Altınbaş Üniversitesi’nden EVA Team’in yapmış olduğu teknolojik ürünler, TEKNOFEST KARADENİZ’de yoğun ilgiyle karşılaştı. İşte detaylar…

4 YILDA 3 ÜÇÜNCÜLÜK VE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

TEKNOFEST Karadeniz’de 5 lira ile 200 km gidebilen elektrikli araç piste çıktı! Projenin sahiplerine ödüller yağdı!

Altınbaş Üniversitesi Elektrikli, Otonom ve İnsansız Araçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Doç. Dr. Süleyman Baştürk koordinatörlüğünde kurulan EVA Team’in tasarlayıp yaptığı teknolojik ürünler yoğun ilgi gördü. Altınbaş Üniversitesi tarafından yapılan ve 2019, 2021, 2022 yıllarında düzenlenen TEKNOFEST Efficiency Challenge Elektrik Araç Yarışları’nda üçüncülük elde eden araçlar, bu kez de TEKNOFEST Karadeniz’de yerini aldı. Ziyaretçiler, elektrikli araçların yanı sıra Otonom araçlar, İnsansız Hava Araçları (İHA), İnsansız Deniz Araçları (İDA) ve Roket üreten üniversiteye büyük bir ilgi gösterdi.

DOÇ. DR. SÜLEYMAN BAŞTÜRK’ÜN AÇIKLAMALARI

TEKNOFEST Karadeniz’de en büyük ilgiyi, 5 lira ile 200 kilometre mesafe kateden elektrikli araç gördü. TEKNOFEST kapsamındaki başarılarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Süleyman Baştürk, yapmış olduğu açıklamada 4 yılda 3 kez üçüncülük ve jüri özel ödülü aldıklarını dile getirdi. Baştürk, “Özellikle çocuklardan ve gençlerden çok yoğun bir ilgi var. Üniversitemizin projelerini tüm katılımcılarıyla detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık” sözlerini dile getirdi.

Süleyman Baştürk konuya ilişkin açıklamalarının devamında ise “Burada bizim üniversitemiz bünyesinde 2018 yılında kurduğumuz EVA Team adıyla elektrikli araç takımı bünyesinde yürüttüğümüz projelerin sonucunda bugünkü seviyeye geldik. Bu takım bünyesinde biz elektrikli araç, otonom araç, insansız hava araçları, insansız sualtı araçları ve roket projeleri yürütüyoruz” sözlerini dile getirdi.