TOGG ne zaman yollara çıkacak, diğer araçlardan farkı ne olacak? TOGG CEO’su Karakaş anlattı…

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un seri üretimine ne zaman başlanacağı ve TOGG’un ne zaman yollarda olacağı merak ediliyor. Artık yıllara çıkması için geri sayımına başlanan TOGG’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar…
TOGG ne zaman yollara çıkacak, diğer araçlardan farkı ne olacak? TOGG CEO’su Karakaş anlattı…

Dünya genelinde elektrikli otomobillere geçiş süreci hızlandı. Artık dev otomobil markaları, peş peşe hibrit ya da doğrudan elektrikli motorlu otomobiller üretmeye başladı. Bu kapsamda Türkiye’de de uzun yıllardır üzerinde çalışılan elektrikli otomobil TOGG için düğmeye basıldı. Türkiye’nin otomobil girişimi TOGG, elektrikli yerli otomobil olarak yollara çıkacak. Aracın seri üretim tarihi ve yollara çıkış tarihi uzun zamandır merakla bekleniyordu. TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, TOGG ile ilgili merak edilenleri anlattı.

TOGG CEO’SU KARAKAŞ MERAK EDİLENLERİ ANLATTI

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Samsun E-Dergi’nin TEKNOFEST özel sayısı için röportaj veren Mehmet Gürcan Karakaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bugünün otomobil dünyası ürün konseptini oluşturma, aracı geliştirme, üretme, satış ve sonrasındaki işleyişlerle ilgileniyor. Bizim işimiz ise klasik araç üreticilerinin işinin bittiği yerde başlıyor. Biz otomobili yeni nesil akıllı cihaza dönüştürüyoruz. Çünkü değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda geçmişte telefonda yaşanan dönüşüm, bugün otomotivde yaşanıyor” dedi. Karakaş, TOGG için “Bir otomobilden daha fazlası” sloganını benimsediklerini de ifade etti.

“OYUNUN KURALLARI DEĞİŞİYOR?”

TOGG ne zaman yollara çıkacak, diğer araçlardan farkı ne olacak? TOGG CEO’su Karakaş anlattı…

Karakaş, “Mobilite ekosistemi bütün ulaşım alternatiflerinin ve hayatımıza değer katacak her türlü hizmetin birbirine akıllı bir şekilde bağlı ve interaktif olduğu bir dünya demek. Otomotiv endüstrisi de büyük bir hızla mobilite ekosistemine dönüşüyor, oyunun kuralları değişiyor” dedi. Başından itibaren ürünün kullanıcı odaklı, akıllı, empatik, bağlantılı, otonom, paylaşımlı ve elektrikli olarak tanımlandığını belirten Karakaş, kavramları bir araya getiren “USE-CASE Mobility” kavramının küresel rekabet alanı için dünya çapında tescil ettirildiğini dile getirdi.

TOGG NE ZAMAN YOLLARDA OLACAK?

TOGG’un Gemlik tesisin temelleri 18 Temmuz 2020’de atılmıştı ve tesis kullanıma açıldı. Mehmet Gürcan Karakaş, Gemlik tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte çıkış tarihi merak konusu olan TOGG’un ilk akıllı cihazının, 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk önce Türkiye’de, bu tarihten yaklaşık 18 ay sonra da Avrupa’da yollara çıkacağını söyledi.