Turkcell aniden ekrana gelen servis mesajları nasıl iptal edilir, kapatılır?

Türkiye'nin en büyük mobil operatör şirketlerinden birisi olan Turkcell son dönemlerde şikayet sayıları arttı. Peki Turkcell aniden ekrana gelen servis mesajları nasıl iptal edilir, kapatılır?
Turkcell aniden ekrana gelen servis mesajları nasıl iptal edilir, kapatılır?

Turkcell aniden ekrana gelen servis mesajları nasıl iptal edilir, kapatılır? Türkiye'nin en büyük mobil operatör şirketlerinden birisi olan Turkcell'de son dönemlerde şikayet sayıları arttı. Birçok bölgede çekim gücü ile tercih edilen Turkcell son yıllarda yaptığı yeni geliştirmeler ile birlikte şikayetlere de maruz kalmaya başladı. 

Sürekli yenilenen ve güncellenen Turkcell'de aniden ekrana gelen mesajlar vatandaşları çileden çıkarttı. Hal böyle olunca vatandaşlar en büyük şikayet sitelerinden birisinde yaptığı şikayet sayıları 9 bine yaklaştı. Aniden ekrana gelen mesaj servislerine yanlışlıkla onay veren kullanıcılar bu süreçte iade politikalarını araştırmaya başlarken Turkcell tarafında bu iadeler nasıl gerçekleştiriliyor araştırılmaya başlandı.

Turkcell Vazgeç Kabul Et Reklamı Kapatma 2022

Turkcell şirketinde öncelikle dijital operatör uygulamasını Google Play veya App Store üzerinden telefona tekrar yükleme gerçekleştirmeniz gerekiyor. Uygulamayı tekrar çalıştırarak uygulamaya giriş yapmalısınız.

Uygulama giriş ekranınızda sizden bir kullanıcı girişi istenecek. Öncelikle telefon numaranızı yazarak gelen sms mesajında yer alan doğrulama kodunu uygulamaya girin ve giriş yapın. Giriş yapmanızın ardından uygulama ayarlarına gidin. Karşınıza "Kabul et, vazgeç" butonu çıkacak. Burada bu özelliği kapatabilirsiniz. Bunu kapatabilmek için ise öncelikle diğer ücretli servisleri de bu uygulama üzerinden kapatma işlemlerini sürdürebilirsiniz.

Turkcell'de aniden ekrana gelen vazgeç kabul et reklamları son dönemlerde büyük problem oluşturmaya başladı. Yanlışlıkla bastığınız bu Kabul et butonundan sonra faturanıza ek yeni özellikler gelerek ücret artıyor. Bu işlemi yapmak için dilerseniz 532 numarasını tuşlayarak müşteri iletişim servisi ile görüşebilirsiniz. Müşteri temsilcisine yapacağınız konuşmanın ardından bu özellik tekrar kapatılabilir.

Yaptığınız bu işlemler sonrasında halen faturanızda ki ücretler devam ediyorsa sonrasında Turkcell'i aramanız gerekiyor. Aynı numara (532) üzerinden Turkcell'i arayarak şikayet kaydı oluşturun. Oluşturduğunuz şikayet kaydı sonrasında ise ücret iadesini kolay bir şekilde alabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak için tek yapmanız gereken şey ise Kabul et seçeneğine yanlışıkla bastığınız söylemeniz.

İstemeden bir anda karşınıza çıkan vazgeç kabul et reklamını belirtmelisiniz. Hatta aramışken bu reklamlardan rahatsız olduğunuzu ifade edin ve kapatmalarını isteyin.

Turkcell yaptığınız bu görüşme sonrasında talebinizi olumsuz karşılaması durumunda ise tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekiyor. Başvurular dilekçe ile yapılır. Şikayetinizi dilekçe ile bildirmenizin ardından kesin olarak geri iade alabilirsiniz.