WhatsApp Mesaj Silme Özelliğinin Süresinde Değişikliğe Gidiyor

En popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp kısa süre önce duyurdu mesaj silme özelliğine ilişkin yeni bir düzenlemeye gidiyor. Mesaj silme sürelerinin değiştirilmesine ilişkin yeni bir karar alındı.
WhatsApp Mesaj Silme Özelliğinin Süresinde Değişikliğe Gidiyor

Meta'nın anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her gün kendini yenilemeye ve yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Her özellikte de maksimum geliştirmeler yapıyor. Son özelliklerden bir tanesi de gönderilen mesajların silme süresine ilişkin. Yeni özellik hem Android hem de iOS'ta geçerli olacak. Eski kural da değişiyor.

Whatsapp yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Gönderilen mesajın karşı taraftan silinmesi için 1 saat 8 dakika 16 saniye süre vardı. WhatsApp bu süreyi uzatma kararı aldı. "2.22.15.8" deneme sürümü ile test edilen yeni özellikler, şirketin yeni bir özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

WhatsApp Mesaj Silme Özelliğinin Süresinde Değişikliğe Gidiyor

HERKESTEN SİL ÖZELLİĞİNDE SÜRE UZATILIYOR

Mesajları sohbet ekranından silme imkanı veren 'herkesten sil' özelliğinde süre sınırı uzatılacak. Yeni sürenin ne zamandan itibaren geçerli olacağı ise henüz bilinmiyor. 1 saat 8 dakika 16 saniye olarak uygulanan mesaj silme süresinin 2 gün 12 saate çıkarılması bekleniyor. Sürenin uzatılmasının ardından mesaj silme 48 saat ile sınırlı olan Telegram'ı da geride bırakacak. Güncelleme sonrasında sohbet gruplarındaki yöneticilere, başka kullanıcıların mesajlarını silebilme yetkisi de verecek.

HERKESTEN SİL ÖZELLİĞİ 2017 YILINDA BAŞLAMIŞTI

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, herkesten sil özelliğini ilk olarak 2017 yılında duyurmuştu. Özellik kullanıcılar tarafından beğeni topladı. 2017 yılında duyurulan özellik hem grup sohbetlerinde hem de kişisel sohbetlerde mesaj silmeye olanak tanımıştı. Güncelleme sonrasında ise grup yöneticilerine gruptaki diğer kullanıcıların mesajlarını da silebilme imkanı verecek.