WhatsApp Süreli Mesaj Özelliği Nedir, Nasıl Kapatılır, Açılır?

İlk olarak 2021 yılının sonlarında aktif olan WhatsApp süreli mesaj özelliği Türkiye'de de kullanılmaya başladı. WhatsApp süreli mesaj nedir, nasıl kapatılır, açılır?
WhatsApp Süreli Mesaj Özelliği Nedir, Nasıl Kapatılır, Açılır?

Dünya genelinde en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kısa bir süre önce mesaj düzenleme özelliği için çalışmalara başlamıştı. Son olarak da rahatsız etme modu için çalışmalar yapıldığı bilgisi sızdırılmıştı. WhatsApp Türkiye'de süreli mesaj özelliğini kullanıcılara açtı. WhatsApp rakiplerinden olan Signal, uzun zamandır kullanıcılara süreli mesaj özelliği sunuyor. Süreli mesaj, mesajların seçilen süreden sonra silinmesi anlamına geliyor. Artık mesajların ne kadar süre kayıtlı kalacağına kullanıcılar karar verecek.
WHATSAPP SÜRELİ MESAJ AÇMA KAPAMA NASIL YAPILIR?

Süreli mesajları açmak için süreli mesaj ayarlanmak istenen kişinin profiline tıklayın, aşağıda yer alan süreli mesajlar seçeneğine gidin, WhatsApp tarafından belirlenen sürelerden birini seçin. Şimdilik 24 saat, 7 gün ve 90 gün süre seçenekleri bulunuyor. Süreli mesaj özelliğinde bazı sınırlar da bulunuyor. Geçici bir mesaja verilen yanıtlar süreli mesaj olarak belirlenip silinemiyor, diğer mesajlar gibi yedekleniyor. Yalnızca bir kez görüntülenebilen mesajlar sadece medya dosyalarında kullanılabiliyor.

WhatsApp Süreli Mesaj Özelliği Nedir, Nasıl Kapatılır, Açılır?

RAHATSIZ ETME ÖZELLİĞİ GELİYOR

Süreli mesajların yanı sıra WhatsApp, iOS 5 için yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Böylece rahatsız etme API'si de desteklenecek. Telefonda rahatsız etme modu açıkken yapılan tüm aramalar otomatik sessize alınacak fakat bildirim gönderilecek. Bir diğer üzerinde çalışılan özellik de mesaj düzenleme özelliği. Özelliğin BETA testleri başladı ve özellik sayesinde gönderilen mesajlar kısa bir süreliğine düzenlenebilecek. Böylece aynı mesajı düzeltip tekrar göndermeye gerek kalmayacak.