3 ilde 1.290 konutluk TOKİ piyangosu! Evi olmayanlara 4.300 TL taksitle konut!

TOKİ’den konut satın almak için fırsat bekleyenler için yeni bir gelişme yaşandı. TOKİ üç farklı ilde 1.290 konutluk hamle yapıyor. TOKİ kaç TL taksitle 2+1 ve 3+1 konut satışı yapacak?
3 ilde 1.290 konutluk TOKİ piyangosu! Evi olmayanlara 4.300 TL taksitle konut!

Türkiye’de ev sahibi olmanın zorlaştığı son günlerde TOKİ’nin konut imkanları çok daha fazla önem kazanmaya başladı. TOKİ’den ev satın alma planı yapanlar yeni bir kampanya veya satış beklentisi içerisindeler. Bu konuda da TOKİ’den yeni bir hamle geldi. Dar gelirli vatandaşlar için 1.290 adet konut için harekete geçiliyor. Bu konutların yapımına dair ilk adım yeni haftada atılacak.

TOKİ UCUZ KONUT SATIŞ SİSTEMİ NEDİR?

TOKİ’nin ucuz fiyata konut satışı yapmasının ayrıntıları merak konusu oluyor. Bu uzun yıllardır uygulanan özel bir finansal sistem ile mümkün olabiliyor. TOKİ öncelikle güçlü bir finansal sisteme sahip. Bu sistemin imkanları vatandaşlar lehine kullanılabiliyor.

TOKİ bir proje inşa edeceği zaman bu proje büyük bir ihtimalle kamu arazisi üzerinde yapılıyor. Bundan dolayı arsa maliyeti ya çok sınırlı oluyor veya hiç olmuyor. İlk tasarruf arsa maliyetinde sağlanıyor. Ardından ise proje hazırlanması TOKİ’nin kendi sistemi içerisinde maliyetsiz olarak yapılıyor. Bu projenin gerçekleşmesi için ihaleye çıkılarak en düşük fiyatlı teklif alınıyor. Bir tasarruf da burada elde ediliyor. Kar amacı da güdülmediğinde konut fiyatları düşük tutulabiliyor. Finansal olarak sistem içerisinde tolere edilebilen bu maliyet ile beraber vatandaşlara taksitle evc satın alabilme imkanı da verilebiliyor.

1.290 KONUTLUK HAMLE!

TOKİ Türkiye’nin 81 ilinde konut projesi inşa ediyor. Bu projelerin inşa süreçleri ihaleler ile başlıyor. Gelecek hafta TOKİ 1.290 konutluk proje için 3 ayrı ihale yapacak. Bu ihalelerin Niğde, Elazığ ve Kocaeli’nde oldukları bildirildi. İnşa edilecek olan bu konutlar vatandaşlara çok uygun maliyetlerle satılacak. Taksitle satışı yapılacak olan bu konutlar dar gelirli ailelerin ev sahibi olma formülleri olacak.

ÖRNEK MALİYET TABLOSU

toki-maliuyet.jpg

TOKİ'den konut satın alacak olan vatandaşların karşılaşacakları maliyetler projeden projeye göre değişiyor. Son yayınlanan satış ilanında yer alan maliyet tablosu üzerinden konutların satış koşulları incelenebiliyor. Buna göre konut fiyatları 1 Milyon 48 Bin TL'den başlıyor ve 1 Milyon 409 Bin TL'ye kadar yükselebiliyor. TOKİ peşinde yüzde 25 ödeme yapılması halinde 180 ay vade imkanı da veriyor. Bu durumda vatandaşlar 4.300 TL taksitle ev sahibi olabilme imkanı buluyorlar.