300 Bin TL'ye 2+1 ev! TOKİ 1.510 TL taksitle sosyal konut satıyor!

TOKİ tarafından alt gelir grubu için konut satış ilanı yayınlandı. Vatandaşlar çok uygun koşullarda ev sahibi olabilecekler. TOKİ İlk Evim başvurusu yapmayan vatandaşlara sosyal konut için bu şekilde satın alma imkanı doğdu.
300 Bin TL'ye 2+1 ev! TOKİ 1.510 TL taksitle sosyal konut satıyor!

Türkiye’de ev satın almak oldukça güç bir hale geldi. Özellikle dar gelirlilerin ev sahibi olabilmeleri için TOKİ haricinden herhangi bir alternatifleri kalmadı. TOKİ de İlk Evim 250.000 sosyal konut projesi ile büyük bir sosyal konut atağı başlattı. Ancak başvuru sürelerinde başvuru yapamayan veya çekilen kurada kendilerine sosyal konut çıkmayanlar İlk Evim projesinden ev sahibi olamıyorlar. Buna alternatif olarak TOKİ yine dar gelirliler için ayrı konut satışları yapabiliyor.

SATIŞ İLANLARI TAKİP EDİLMELİ

TOKİ’nin Türkiye’nin 81 ilinde de konut projesi bulunuyor. Bu konut projelerinin inşaat aşaması devam ederken projelerde satışı henüz yapılmamış konutlar da yer alıyor. Bu konutlar zaman zaman yayınlanan satış ilanları ile satışa çıkarılıyor. Bu ilanları takip ederek başvuru yapan vatandaşlar uygun koşullarda sosyal konut sahibi olabiliyorlar. Şu anda da TOKİ bu şekilde dar gelirliler için konut satışı yapıyor.

2+1 KONUTLAR SATIŞA ÇIKARILDI!

TOKİ’nin yayınladığı son satış ilanına göre Çorum Merkez Celilkırı Konut Projesi’nde dar gelirli vatandaşlara 2+1 konut satışı yapılacak. Bu konutlar kuralı satış usulüyle satılacak. Vatandaşlar başvuru yapacaklar ve ardından TOKİ kura çekecek. Şansı olan vatandaşlar bu konutlardan satın alma hakkı elde edecekler. TOKi ile sözleşme yapılıp ev satın alma işlemi gerçekleştirilecek. Ayrıca yedek liste de belirlenecek. Kurada isimleri çıkanlar konutları satın almaktan vazgeçerlerse hak sahipliği yedek listedeki vatandaşlara geçecek.

15 YIL TAKSİTLE SATILACAK!

TOKİ’nin ilgili projede satışa çıkardığı konutların satış koşulları da belirlendi. Buna göre vatandaşlar 180 ay vade imkanı bulunuyor. Satın alınan evlerin taksiti toplam 15 yıl devam ediyor. Bütçeleri zorlamayacak olan bu imkan ile çok sayıda dar gelirli vatandaş için bu taksitleri ödemek makul olabilecek. Vatandaşlar kiradan bile ucuz fiyatlarla TOKİ’ye taksit ödeyerek ev sahibi olacaklar.

300 Bin TL'ye 2+1 ev! TOKİ 1.510 TL taksitle sosyal konut satıyor!

AYLIK ÖDENECEK TAKSİT BELLİ OLDU!

TOKİ’nin yayınladığı ilanda Çorum projesi için vatandaşların ödeyecekleri aylık taksit belirlendi. Yüzde 10 peşinat ödeyecek olan vatandaşlar aylık 1.510 TL’den başlayan taksitlerle bu evlerin sahibi olabilecekler. Konut fiyatlarının ise 300 Bin TL ile 378 Bin TL arasında olduğu bildirildi.