81 ilde başlıyor! TOKİ 150 bin sosyal konut projesinde başvuru tarihi, ev fiyatları ve taksit tutarları...

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen dar gelirli aileler için TOKİ 150 bin sosyal konut projesinde yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. TOKİ 150 bin sosyal konut 2022 başvuru detayları...
81 ilde başlıyor! TOKİ 150 bin sosyal konut projesinde başvuru tarihi, ev fiyatları ve taksit tutarları...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulacak olan 150 bin sosyal konut projesi için merak edilen detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Alt gelir grubu dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak olan proje hakkında son açıklama bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. 

1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapacaklarını söylemişti. Söz konusu projede başvuru ekranı Eylül ayında açılacak. Peki, sosyal konuttan kimler alabilecek, başvuru tarihi ne zaman başlayacak, konutların fiyatları kaç TL olacak?

TOKİ SADECE KONUT DEĞİL 120 AY TAKSİTLE İŞYERİ DE SATACAK! 

TOKİ'nin sosyal konut projesinden almak isteyen kişiler konut projesi için başvurularını geçen sene olduğu gibi yine e devlet üzerinden yapabilecek. Henüz başvuru tarihi ya da başvuru şartları açıklanmasa da bir önceki kampanya döneminde olduğu gibi Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden de başvuru alınabileceği belirtiliyor. 

 Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre düzenlenen kampanya kapsamında işyeri satışları da yapılacak. 81 ilde küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi tesisleri kurulacak. Vatandaşlar bu sayede düşük taksitlerle kendi işyerinin sahibi olacak, üretim yaparken kira derdinden kurtulacak. 

 TOKİ 150 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURUSU NE ZAMAN, BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile proje için başvuruları Eylül ayında alacaklarını açıklamıştı. Şu an için kesin başvuru tarihi ve konut fiyatları açıklanmasa da kira öder gibi ev sahibi olunacağı duyurulan projede hem peşinat tutarının hem de aylık taksit tutarlarının düşük olması bekleniyor.