Çevre Bakanı Murat Kurum'dan TOKİ sosyal konut projesi 1 milyon arsa açıklaması!

TOKİ sosyal konut projesinde arsa sayısı arttırılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiğini ve çalışmaların başladığını söyledi.
Çevre Bakanı Murat Kurum'dan TOKİ sosyal konut projesi 1 milyon arsa açıklaması!

TOKİ tarafından başlatılan sosyal konut projesine dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum değerlendirmelerde bulundu. Sosyal konut projesinin 250 Bin konutluk kısmı için başvuruların devam ettiğini söyleyen Bakan Murat Kurum proje kapsamında vatandaşlara üzerinde konut yapmak için satacakları arsa sayısını 1 milyon adet seviyesine çıkarmak için çalışmaların başladığını duyurdu.

1 MİLYON ARSA GELİYOR

Sosyal konut projesi ile alakalı olarak sürecin devam ettiğini söyleyen Bakan Murat Kurum, “Sosyal konut projesinde rekor başvurular geldi. Gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz, genç kardeşlerimiz için özel kontenjanlar ayrıldı. Buna ek olarak bir müjdeyi daha Sayın Cumhurbaşkanımız duyurdu. Altyapısı hazırlanmış arsa sayısını 1 milyona çıkarıyoruz. Bu arsaları elektriğini, suyunu, yolunu hazır hale getirmiş şekilde milletimize satacağız. Şimdi bu arsaların belirlenmesi için 81 ilde çalışma yürütüyoruz.” dedi.

SOSYAL KONUT PROJESİNİ MİLLET ONAYLADI

Muhalefetin TOKİ sosyal konut projesine getirdiği eleştirilere de yanıt veren Bakan Murat Kurum, “TOKİ bugüne kadar konut dışında yeşil alanlarıyla, parklarıyla, sosyal donatılarıyla 26 bin proje gerçekleştirmiştir. 20 yıllık süreçte 1 milyon 170 bin konut yapıp teslim eden bir kurumdan bahsediyoruz. Bütün dünya dururken acaba ekonomi ne olacak diye düşünürken 500 bin konutluk bir proje açıkladık. Milletimiz de bu projeye büyük bir teveccüh göstermiş ve 5 milyondan fazla başvuru gelmiştir. Bu projeyi millet onaylamış muhalefet eleştirse ne olur.” ifadelerini kullandı.

2 YILDA KONUTLAR TESLİM EDİLECEK

Konutların 2 yıllık süreçte vatandaşlara teslim edileceğini söyleyen Bakan Murat Kurum, “Birileri hep eleştirecek biz ise onlara kulak asmadan millete hizmet edeceğiz. Onlar eleştirecek biz 250 bin sosyal konut yapacağız. Onlar eleştirecek biz köprüler, yollar, havalimanları yapacağız. Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna kadar devrim niteliğinde yatırımlar yaptık. Biz sadece işimize odaklanıyoruz. Bizim siyasetimiz eser siyasetidir. Nasıl ki 1 milyon 170 bin konut için söz verip tutmuşsak 250 bin konut sözümüzü de tutacağız. 2 yıl içerisinde bu konutlar vatandaşlara teslim edilecektir.” şeklinde konuştu.

YAPILAMAYAN KONUTLARIN SORUMLUSU MUHALEFET BELEDİYELERİ

100 bin sosyal konut projesinde kaç konutun yapıldığını da açıklayan Çevre Bakanı Murat Kurum, “100 bin sosyal konut projesi açıklamıştık. Bunların 95 bininin ihalesini yaptık. Diğer yapılamayan ihaleler için de muhalefet aynaya baksın. Ya onların belediyelerinden kaynaklanan bir sorun çıkıyor ya da onların bağlı olduğu kuruluşlar sorumluluklarını yapmadığı için gecikiyoruz. Ancak bizde bahaneye yer yok o konutları da yapacağız. Vatandaşımıza ne zaman teslim sözü vermişsek o konutlar o tarihte teslim edilecektir.” dedi.