Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem konutları hangi mali koşullarla teslim edilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 ilde TOKİ eliyle inşa edilecek konutların depremzede vatandaşlara hangi mali koşullarda teslim edileceğine dair açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem konutları hangi mali koşullarla teslim edilecek?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplamda 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremin ardından bölgenin yeniden ihyası ve inşası için çalışmalar başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Adıyaman’da inşa edilecek olan deprem konutlarının temel atma törenine katılarak açıklamalarda bulundu. Özellikle bu yapılan konutların depremzede vatandaşlara hangi koşullarda verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken veriler paylaştı.

DEPREM KONUTLARININ AYLIK TAKSİTLERİ NE KADAR OLACAK?

Vatandaşlara sadece evleri için değil evleri yapılana kadar da destek olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kalıcı konutlar inşa edilene kadar vatandaşlarımıza yüz binlerce liraya karşılık gelen maddi destek sağlıyoruz. Diğer afetlerde konutları afetzede vatandaşlarımıza üçte biri fiyatına verdik. En yakında Elazığ’da deprem olmuştu. Orada inşa ettiğimiz evlerin aylık ödemesi 510 TL’den başlıyor. 3+1 n büyük metrekarede fiyat 990 TL’ye çıkıyor. Köy evlerini de benzer rakamlarla vatandaşlarımıza veriyoruz.

PEŞİN ÖDEMEYE YÜZDE 20 İNDİRİM!

Depremde evi yıkılan vatandaşımızın evini devlet olarak inşa ediyoruz ve ona 20 yıllık bir ödeme planı sunuyoruz. Bu 20 yılın sonuna kadar bu vatandaşımızın ödeyeceği aylık taksit tutarı sabit kalıyor, yükselmiyor. Vatandaşımıza borcumu kapatmak istiyorum her ay ödeme yapmak istemiyorum diyebilir. Ona da indirim imkanı sağlıyoruz. Maliyetin üçte birine verdiğimiz evin fiyatında yüzde 20 de ek olarak peşin ödeme indirimi yapıyoruz. Evi sigortalı olan vatandaşımız oradan da para almış oluyor. Tüm bunlar karşılaştırıldığında hemen hemen kafa kafaya geliyor. Vatandaşımıza bu deprem evlerini hibe ediyoruz gibi bir hesap ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

TOKİ GÜVENCESİ İLE DEPREME DAYANIKLI EVLER

Depremden etkilenen 11 ilde köy evleri de dahil olmak üzere toplamda 650 bin konut inşası gerçekleştirilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yönetiminde TOKİ güvencesi ile inşa edilmeye başlanan bu konutlar depreme karşı güvenli olacaklar. Özellikle zemin etüt çalışmaları yapıldıktan sonra inşaatlara başlanıyor. TOKİ’nin deprem bölgesinde yapmış olduğu tüm yapılar deprem felaketinde ayakta kalmıştı. Bu sisteme uygun şekilde evler inşa ediliyor.