Depremzedeler için yapılacak olan TOKİ konutlarının ödeme planı açıklandı

Türkiye'de deprem bölgelerinde ki binlerce bina yıkılırken bu süreçte birçok yapı da ağır hasarlı olarak kayıtlara geçmişti. Ağır hasarlı olarak da yapılan binaların da yıkılması ile beraber yerlerine yeni TOKİ evlerinin geleceği açıklanmıştı.
Depremzedeler için yapılacak olan TOKİ konutlarının ödeme planı açıklandı

Depremzedeler için yapılacak olan TOKİ konutlarının ödeme planı açıklandı - Türkiye'de deprem bölgelerinde ki binlerce bina yıkılırken bu süreçte birçok yapı da ağır hasarlı olarak kayıtlara geçmişti. Ağır hasarlı olarak da yapılan binaların da yıkılması ile beraber yerlerine yeni TOKİ evlerinin geleceği açıklanmıştı.

AFAD resmi sayfalarında yer alan haberlere göre yıkılacak olan evlerin yerine de TOKİ konutların geri ödemelerinin olacağına dair de yer verildiği ifade edilirken; devlet destekli olarak sağlanacak olan konutlarında bir kısmı devlet tarafından ödenecek iken bir kısım da vatandaşlar tarafından karşılanacağı paylaşıldı.

Vatandaşlar bu süreçte ödemelerini taksitli olarak yapacağı ve evlerini satın alacağı açıklanırken işte geri ödeme taksitleri ve tüm detaylar da kesinleşti.,

* Yıkılan ya da ağır hasarlı konut, iş yeri ve ahır sahiplerine hak tanınacak. Afetzedenin kaç konutu olursa olsun kendisine bir konut yapılacak.

* Başka bir ilde hasarsız konutu olanlar hak sahibi olabilecek. Büyükşehirlerde aynı ilçede hasarsız başka konutu olanlar faydalanamayacak.

* Konut, iş yeri ve ahırlar için teslimden sonra iki yıl ödeme istenmeyecek.

* İş yerleri için yüzde 4 faizle sekiz yılda ödeme planı sunulacak. Ödemeler aylık veya yıllık eşit taksitlerle yapılabilecek.

* Orta hasarlı binalar için de güçlendirme kredisi verilecek.

* Konut ve ahırların kredi borcu, sonraki sekiz yılda faizsiz ödenecek.

* İş yerlerinde yüzde 4 faizle üç yılda geri ödeme imkanı sunulacak.