Ertelenen TOKİ İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Tekirdağ kuraları ne zaman çekilecek!

Deprem felaketi nedeniyle TOKİ ilk Evim sosyal konut projesinde kura çekimlerinin ertelendiği bildirildi. TOKİ ertelenen kuraların ne zaman çekileceğini açıkladı mı? TOKİ İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Tekirdağ kuraları ne zaman çekilecek?
Ertelenen TOKİ İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Tekirdağ kuraları ne zaman çekilecek!

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem felaketi Türkiye'de hayatı normal akışından çıkardı. Çeşitli alanlarda ertelemeler gündeme gelirken TOKİ de bir erteleme kararı alındığını duyurdu. TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi kapsamında hak sahiplerinin belirlenebilmesi için kura çekimleri yapılıyordu. Bu konuda TOKİ erteleme kararını duyurdu. 

TOKİ KURALARI ERTELENDİ!

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre deprem felaketi nedeniyle daha önce ilan edilen sosyal konut kura çekimleri ertelendi. TOKİ sosyal konut kura takviminde İzmir, Afyonkarahisar, Tekirdağ ve Edirne'de sosyal konut kuraları çekilecekti. Ancak tüm bu kura çekimleri için erteleme kararı verildi. Belirlenen tarihlerde bu illerde sosyal konut kura çekimi yapılmayacak. Sosyal konut hak sahiplerinin belirlenebilmesi için bir süre beklemek gerekecek.

KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

TOKİ tarafından ertelenen sosyal konut kura çekimleri için yeni tarihler merak edilmeye başlandı. Deprem felaketinden dolayı yapılan erteleme ile alakalı olarak TOKİ kısa bir bilgilendirme yaptı. Henüz bu kuraların çekileceği tarihe dair bir açıklama bulunmuyor. Ancak TOKİ ilerleyen günlerde belirtilen iller için yeni tarihler belirleneceğini ve bu tarihlerin TOKİ'nin web sitesi üzerinden kamuoyuna ilan edileceğini bildirdi. Şimdilik İzmir'deki TOKİ sosyal konut kuralarının tarihi hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

TOKİ İLK EVİM PROJESİ NEDİR?

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi devlet tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi yapılması için başlatılan konut projesidir. Türkiye'nin 81 ilinde toplam 250 bin sosyal konut inşa edilecek. Bu konutların kimler tarafından satın alınacağı ise başvuru yapan vatandaşlar arasında çekilen kuralarla belirleniyor. Kurada isimleri çıkan vatandaşlar TOKİ'ye peşinat ödeyerek taksit ödemeye başlayacaklar. 2 yıl içerisinde ise bu vatandaşlar konutlarını teslim alabilecekler.