Konya TOKİ başvuru ücreti parası ne zaman iade edilecek 500 TL para iadesi nasıl alınır?

TOKİ Konya kura çekilişi sonuçları belirlenirken kurada adı çıkmayan kişiler para iadesi için araştırmalar başladı. Konya TOKİ para iadesi nasıl alınır araştırmaları başlarken TOKİ başvuru ücreti parası iade işlemleri hakkında merak edilenler haberimizde!
Konya TOKİ başvuru ücreti parası ne zaman iade edilecek 500 TL para iadesi nasıl alınır?

Konya TOKİ Merkez konut projesi kapsamında beklenen kura çekimi noter huzurunda canlı yayın ile belirlenirken başvuru rekoru kırılan projede çekilişle ismi çıkan kişiler ev sahibi olmaya hak kazandı. Kurada adı çıkmayan kişiler bu sene ev sahibi olma fırsatını kaçırırken TOKİ başvuru parası iadesi araştırılmaya başlandı. 

Konya TOKİ başvurusu için ev sahibi olmak isteyen kişilere Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden 500 TL ödeme yapmışlardı. Bugün noter huzurunda yapılan kura çekimi ile hak sahipleri canlı yayında da anlık olarak takip edilen tören ile belirlendi. Kurada adı çıkan kişiler ileri tarihte yapılacak olan yeni açıklamayı takip ederek başvuru işlemlerini sürdürecekler. Kurada adı çıkmayan kişiler ise ne yazık ki ev sahibi olma şanslarını bu proje için kaybetmiş oldu. 

TOKİ KONYA MERKEZ ZİRAAT BANKASI HALKBANK 2022 BAŞVURU PARASI ÜCRETİ İADESİ NASIL ALINACAK?

TOKİ tarafından yapılan açıklamada başvuru parası iadesi için "Başvuru dönemi içinde başvuru bedelini alarak başvurusunu iptal edebilir. Daha sonra asil hak sahibi olmayanların başvuru bedelleri kuradan sonra 5 işgünü sonra iade edilecek. Başvurusu iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecekler" denilerek paraların çekilişi takip eden 5 iş günü sonrasında yapılacağı belirtilmişti. Bu nedenle başvuru parası iadeleri önümüzdeki Cuma gününden itibaren başvuru yapan kişilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacak. 

 Kurada adı çıkmayan kişiler paralarını ödeme yaptıkları banka şubesindeki hesaplarından iade alabilecekler.