Sosyal konut başvurusu yapanlara TOKİ'den uyarı! Bu yöntemle dolandırıcılık yapıyorlar!

TOKİ sosyal konut projesine milyonlarca başvuru olunca dolandırıcılar sosyal konut başvurusu yapanları hedeflerine aldılar. TOKİ sosyal konut başvurusu yapanları dolandırıcıların son yöntemi hakkında uyardı.
Sosyal konut başvurusu yapanlara TOKİ'den uyarı! Bu yöntemle dolandırıcılık yapıyorlar!

TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde 250 bin sosyal konut inşa edecek. Oldukça uygun maliyetlerle vatandaşlara 2+1 ve 3+1 konut satışı yapacak olan TOKİ bu konutlar için 31 Ekim 2022 tarihine kadar başvuruları aldı. 250 bin sosyal konut için 5 milyondan fazla vatandaş geçerli başvuru yaptı. Ardından ise 7 Kasım tarihi itibariyle TOKİ sosyal konut kura çekimleri yapılmaya başlandı.

TOKİ'DEN DOLANDIRICILIK UYARISI!

TOKİ sosyal konut başvurusu yapan vatandaşların sayısının çok olması dolandırıcıların iştahını kabarttı. Geliştirdikleri yöntemlerle TOKİ’den sosyal konut satın alanları dolandırmak için girişimde bulunanlara karşı TOKİ vatandaşları uyardı. Kötü niyetlilerin vatandaşları mağdur ettiklerini belirten TOKİ bu konuda dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

TOKİ tarafından bir duyuru yayınlanarak son günlerde kurumun ismi kullanılarak sahte iletişim numaraları aracılığı ile sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğunun tespit edildiği belirtildi. Buna göre vatandaşları arayan dolandırıcılar ‘Kurada ev sahibi oldunuz ve bunun için para göndermelisiniz’ yöntemiyle haksız maddi kazanç sağlıyorlar. Çok sayıda vatandaş da kendilerine gelen bu yöndeki talepleri TOKİ’ye şikayet ediyorlar.

HALKBANK VE ZİRAAT BANKASI AYRINTISI!

TOKİ herhangi bir dolandırıcılık girişimi karşısında vatandaşların mağdur olmamaları dikkat edilmesi gereken hususları da açıkladı. Vatandaşların TOKİ’den satın alacakları konutların tüm işlemlerinin Halkbank ve Ziraat Bankası’nın yetkili şubeleri aracılığı ile yapıldığı belirtildi. Bu iki bankanın haricinde herhangi bir banka şubesinden veya şahıs hesapları üzerinden TOKİ’nin işlem yapmadığı uyarısında bulunuldu.

Ayrıca TOKİ vatandaşlara herhangi bir iletişim kanalı üzerinden ulaşılıp para talep edilmesi halinde öncelikle bu taleplerin dikkate alınmamasını ve ardından da hemen savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerektiğini ilan etti.