Suriyelilere kuradan sosyal konut çıkıyor mu? TOKİ son dakika açıklaması yaptı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sosyal konut kuralarından Türklere verilmeyen evler Suriyelilere verildi iddiasına dair açıklama yaptı.
Suriyelilere kuradan sosyal konut çıkıyor mu? TOKİ son dakika açıklaması yaptı!

Türkiye’de TOKİ’nin 250 bin sosyal konut projesi çok büyük bir ilgi gördü. Milyonlarca vatandaş Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek toplam 250 bin adet sosyal konutu satın alabilmek için Ekim ayı sonuna kadar başvurularını yaptılar. 7 Kasım tarihinden itibaren ise TOKİ tarafından noter huzurunda kuralar çekilerek il il sosyal konutların hak sahipleri belirleniyor.

TOKİ SURİYELİLERE SOSYAL KONUT VERİYOR İDDİASI!

Son günlerde TOKİ’nin sosyal konut kuralarına dair kamuoyunda bir iddia yer almaya başladı. Bu iddiaya göre TOKİ’nin bazı illerde kura çekimlerinde sosyal konutları Suriyelilere verdiği iddia edildi. Bu iddialar hakkında TOKİ tarafından bir açıklama yapılarak yanıt verildi.

TOKİ AÇIKLAMA YAPTI, İDDİALARI REDDETTİ

TOKİ’nin yaptığı açıklamada kesinlikle Suriyelilere konut satışı yapılmadığını vurgulanarak, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere idaremiz tarafından yapılan projelerimizden kesinlikle konut satışı yapılmamaktadır. İddiaların adresi olarak gösterilen Hatay Merkez 1100 konut projesindeki evlerin hak sahipleri de 2 Ocak 2023’te yapılması planlanan kura çekimi ile belirlenecektir.” denildi.

TOKİ'NİN İTİBARINI ZEDELEMEK İSTİYORLAR AÇIKLAMASI

TOKİ’nin sosyal konut projesinin karalanması amacını taşıdığı belirtilen bu iddialara tepki gösteren kurum ilgili haberlerin herhangi bir araştırma yapılmadan ve TOKİ’den bilgi almaya gerek bile duyulmadan yapıldığına dikkat çekti. TOKİ açıklamanın devamında, “TOKİ’nin kamuoyundaki olumlu algısını zedelemeye yönelik olan bu haberler art niyetli girişimlerdir. Kesinlikle gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur. Kamuoyu bu tür asılsız haberlere itibar etmemelidir.” sözlerine yer verildi.

Öte yandan TOKİ tarafından sosyal konutların kura çekimlerine aralıksız bir şekilde devam ediliyor. Açıklanan takvim kapsamında noter huzurunda çekilen kuralar canlı olarak da yayınlanıyor.